Nordre Aker Budstikke

Sveins bilde fra marka gikk helt til topps

«Frozen Pond» Foto: Svein Nordrum

Kanskje ser du hvor det er?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2019 kl 14:51

LILLOMARKA: Sony World Photography Awards hedrer lokale fototalenter, fra mange land. Svein Nordrum fra Grefsen har vunnet Norway National Award 2019, her ligger bildet på vinnersiden.

«Frozen Pond»

Bildet heter «Frozen Pond»

– Jeg er en hobbyfotograf fra Grefsen, dronebildet tok jeg over et tjern i Lillomarka i november, og vant prisen som beste norske bilde, i tillegg ble det trukket frem som ett av ti bilder som ble nominert i kategorien landskap, forteller Svein, og legger til at han i tillegg til premie og utstilling, også er invitert til å delta på Sony World Photography Award Gala i London, 17.april.

Om motivet forklarer han:

– På en av mine mange turer i Lillomarka hadde jeg lagt merke til tjernet. Det har en rund form, og jeg tenkte at dette kunne være godt egnet for et dronefoto fra oven. Det ble full klaff denne novemberdagen, med is på vannet, samt frost på myra rundt og lav novembersol.


Det lille tjernet ligger ikke langt fra Linderudkollen.

Svein forteller ellers at hans fotomotiver spenner seg fra gater og byrom til natur og landskapsbilder.

LES OGSÅ: Lokale Marius gir ut sin første låt - hør låta her!

På jakt

nett skriver Sony:

«Organisasjonen World Photography og Sony har kunngjort vinnerne av National Awards 2019, og det var fotografen Svein Nordrum som vant Norway National Award 2019 (…) Nordrums bilde «Frozen Pond» ble valgt ut som det beste bildet tatt av en norsk fotograf som også bor i Norge (…) Nordrums kjærlighet for fotografering begynte for 12 år siden etter at han kjøpte sitt første DSLR-kamera.


- Gjennom årene har jeg utviklet et ivrig og nysgjerrig øye, og er alltid på jakt etter noe som skiller seg ut. Jeg finner linjer, former og detaljer, lys og tekstur – og prøver å fange det, sier Nordrum om praksisen sin.

Som National Award-vinner mottar Nordrum det nyeste digitale fotoutstyret fra Sony.»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...