Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tåsen-jentene gir mer til lokalmiljøet

Nora Savosnick og Hanne Korsnes er klare for utstilling på Bicks kafé. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

I sommer tok de tingene i egne hender og arrangerte kulturhelg på Kjelsås. Nå har Nora og Hanne fra Tåsen også begynt å samarbeide i kunsten, og er klare med utstilling på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2016 kl 16:38

ULLEVÅL: Lørdag 5. november er de klare med vernissage på Bick kafé ved John Colletts plass.

Hanne Korsnes og Nora Savosnick, begge fra Tåsen, står bak samarbeidsutstillingen, som kombinerer maleri og fotografi.

– Vi er to jenter oppvokst på Tåsen, og prøver å bruke og gi tilbake til nærmiljøet med vårt arbeide. Hanne har for eksempelt malt «bunkeren» i Godalsparken på Tåsen, sier Nora.

Fletta kultur

I sommer samlet de to kunstnere fra hele Oslo i kunstnerbygningene ved Brekkedammen på Kjelsås. Fletta Kulturhelg ble til fordi det er vanskelig å få en scene når man er ung, ukjent kunstner.

– Vi vil vise at unge kunstnere finnes, og at vi jobber hardt for å bli sett. Man trenger ikke å dra på kunstgallerier for å se god kunst, sa Nora til Nordre Aker Budstikke i juli.

LES MER HER: – Vi ringte til veldig mange, men fikk bare nei etter nei...

Foto og maleri

Nå er de to driftige damene klare med nok et prosjekt. Denne gangen sammen.

Bicks ligger i Vestgrensa 4, like ved John Colletts plass. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Utstillingen «Deilig dunkelt vann» er en serie narrative, og underfundige bilder. Bildene kombinerer foto og maleri. Vi har jobbet sammen siden starten av året, da vi startet opp Fletta.net, og innledet tett samarbeid, sier Hanne.

– Dette blir første gang vi jobber sammen på samme flate. Ved å fokusere på sårbarhet og melankoli, utforsker vi det moderne menneskets følelsesreportoar. Tittelen, «Deilig dunkelt vann» er hentet fra boken Melankolske rom av Karin Johannison, fortsetter hun.

Utstillingen står åpen hele november, med vernissage på lørdag fra kl 19.

Aktive kunstnere

Nora og Hanne er klare for felles utstilling. Her fotografert før Fletta kulturhelg på Frysja i sommer. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD/TWITTER

Ved siden av utstillingen på Ullevål, jobber de to også sammen om å arrangere kunstfestivalen «Trafo 15 år» i perioden 12.-20. november. Hos trafo.no kan de mellom 16 og 22 år få råd til sine kunstprosjekter, søke prosjektstøtte, publisere verk i digitale utstillingsrom og delta på konkurranser og workshops.

– Så det er nok å gjøre for tiden! Men mens Trafo-jubileet for vår del handler om å fremme andre unge kunstnere, vil denne utstillingen på Bicks være vår mulighet til å vise frem egne arbeider. Vi håper lokalmiljøet stiller opp! avslutter de to kunstnerne.

LES OGSÅ: Årets ildsjel og medmenneske 2016: Nominer kandidater nå! Premiern er konsert og 10.000 kroner

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...