Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tåsen leder an 17. mai: Se hvor din skole går i barnetoget!

Tåsen skole jubilerer, og selvfølgelig er skolekorpset en del av feiringen når skolen går først i barnetoget 17. mai. Her er et utvalg bilder av korpset, hentet fra skolens jubileumsbok. Foto: HANNE JONASSEN/TÅSEN SKOLEKORPS

Tåsen skole feirer 100 år og får plassen aller først i barnetoget i Oslo sentrum i bursdagsgave. Sjekk hvordan resten av Nordre Aker-skolene skal gå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2016 kl 13:02

OSLO: Tre osloskoler fyller 100 år i 2016: Tåsen, Ila og Vetland. Men det er vår egen Tåsen skole som får æren av å gå helt foran i barnetoget opp Karl Johans gate på nasjonaldagen.

Aller først i toget går riktignok Forsvarets Stabsmusikk, deretter kommer ordfører Marianne Borgen sammen med byrådsleder Raymond Johansen, Oslo kommunes 17. maikomité og ledelsen i Utdanningsadministrasjonen i Oslo.

Deretter følger i alt 119 skoler, ifølge Utdanningsetatens nettsider.

Tåsen hos Wergeland, foran Stortinget og i Rådhuset

– Det er klart vi er spente. Det er en stor ære og veldig morsomt, sier rektor John Myrlund ved Tåsen skole, til Nordre Aker Budstikke.

Han forteller at nesten alle skolens 760 elever skal delta i toget.

På grunn av 100-årsfeiringen blir det ikke noe morgenarrangement på Tåsen skole i år. Klokken 8 deltar nemlig elever fra skolen på en markering ved Henrik Wergelands grav på Vår Frelsers gravlund.

– Elevrådslederen vår skal holde tale, og et kor skal synge, sier rektpr Myrlund.

Klokken 9 skal elever fra 3. trinn synge i forbindelse med et arrangement foran Stortinget. Deretter starter barnetoget klokken 10, før det arrangeres en mottakelse for 100-åringen i Rådhuset.

NB! Kom i 17. mai-stemning: Sjekk ut video med Tigerstaden Drill over/på siden av denne saken!

Her er rekkfølgen for skolene fra Nordre Aker

Ti Nordre Aker-skoler deltar i barnetoget i år, i tillegg blir nok mange Ullevål-ungdommer å se i toget med Marienlyst ungdomsskole. Etter Tåsen blir den neste Nordre Aker-skolen i toget Berg, som siden 2013 har vært barneskole. 90-årsjubilanten Ullevål skole går som nummer 14.

Kjelsås og Maridalen skoler deltar i år ikke i barnetoget i sentrum. Det gjør heller ikke de videregående skolene Nydalen og Blindern.

 • Tåsen skole – 1
 • Berg – 13
 • Ullevål – 14
 • Disen – 32
 • Grefsen – 33
 • Engebråten – 34
 • Nordberg – 59
 • Korsvoll – 61
 • Morellbakken – 71
 • Kringsjå – 72
 • Marienlyst (der mange Ullevål-elever går på ungdomsskolen) – 92

Her finner du lenke til Oslo kommunes nettsider med rekkefølgen over alle osloskolene som går i barnetoget i byen (ekstern lenke).

LES OGSÅ: God stemning da dagens rektor ville ta selfie med 65-årsjubilantene: – Hva en selfie er? Vi er på internett alle sammen. Tror du vi er helt dumme i hodet, eller?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...