Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stor teaterfestival for barn og unge

Tåsenjentene i rampelyset

SKUESPILLERE: Fra venstre Tuva Iuell og Bethine Brock elsker teater. Foto: PRIVAT

– Nesten som å være på en reise, når man skal gå inn i en rolle. Drømme seg vekk og lage historier rundt rollen, med spesielle trekk. Det er det jeg elsker med teater, sier Tuva (13).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 09:32

TÅSEN/OSLO: Årets Rampelysfestival arrangeres på Black Box Teater på Rodeløkka. Med skuespillere fra 6 - 25 år. Blant annet Tuva Iuell (13) og Bethine Brock (14) fra Tåsen, og ellers elever ved Nordberg Ungdomsskole.

Jentene har også skrevet sitt eget stykke; Verdens undergang og kampen for rent vann!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Forvandlingen

– Som skuespiller kan man forvandle seg til en annen person, drømme seg langt vekk - og være en helt annen enn man er på ekte. Man kan til og med være flere personer samtidig, sier Tuva fra Tåsen.

Les også: Tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde: Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense!

Tuva fortsetter.

En reise

– Det er nesten som å være på en reise, når kan skal gå inn i en rolle, drømme seg vekk og lage historier rundt rollen, med spesielle trekk. Det er noe av det jeg elsker med teater. Og moro å spille litt gal, litt frekk og slem, og høy på pæra kanskje. Altså annerledes enn jeg er selv, ifølge den unge skuespillerinnen.

Drømmerolle på scenen?

– Jeg har ingen konkret drømmerolle. men drømmerollen måtte vært veldig spesiell tror jeg!

– Pause fra meg selv

Venninnen Bethine liker også godt å gå inn i roller som er helt annerledes enn den hun selv er i virkeligheten.

– Da får jeg en pause fra meg selv og resten av verden. Med teater kan jeg dykke ned i en annens liv, til er sted hvor meg og mitt ikke betyr noe. Teater er som et pusterom fra det virkelige livet. Og herlig med følelsen av å gå ut på scenen - nesten som et elektrosjokk, tror jeg.

Bethine fortsetter.

– Men selv om man går inn i roller, så synes jeg teater er mye ærlighet også. Jeg elsker teater.

Høy status

Hun har heller ikke ennå blinket ut noen drømmerolle. Men kanskje en litt gal én?

– Jeg har ingen konkret drømmerolle, hver en rolle er en ny utfordring. Det viktigste er at den er unik! Jeg liker karakterer som har et mål, og som vet hva de vil. De karakterene det er mest spennende å spille er karakterer med høy status, som er litt gale!

Neste forestilling for Tuva og Bethine er tirsdag 17.30.

Det er Oslo teatersenter som er arrangør av teaterfestivalen.

– Rampelysfestivalen feirer i år sitt 25-års jubileum, og vi er stolte over å ha vært et viktig bidrag til scenekunstfeltet for og med barn og unge helt siden 1990, står det på hjemmesiden.

Videre står det at Rampelysfestivalen er Norges største barne- og ungdomsteaterfestival.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...