Nordre Aker Budstikke

Tips til ting å finne på i vinterferien

Du kan gå på skøyter flere steder i Nordre Aker. Som her på Eventyrplassen i Ullevål Hageby. Bildet er tatt under skøytekarnevalet sist helg. Foto: PRIVAT

Det er nok av ting å gjøre med den yngre garde selv om dere skal være hjemme i vinterferien!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.02.2015 kl 10:29

NORDRE AKER: ...og du trenger ikke reise langt. Her har vi samlet et utvalg aktiviteter som foregår i Nordre Aker i vinerferieuka 14. til 22. februar.

Teknisk museum

Tradisjonen tro er det plenty av aktiviteter på Teknisk museum i vinterferien.

Vi nevner fra programmet:

  • Lag strømkretser med trolldeig
  • Lag en tegnerobot
  • Se vitenshow med bobler, gass og smell
  • Hør fortellinger om blod, gørr og amputasjoner fra medisinhistorien
  • Lær å ”bende” elektronisk leketøy
  • Koble elektroniske komponenter
  • Lær om mytenes verden og spennende fakta om universet
  • Lim og mekk gamle leker til å bli nye
  • For ungd. og voksne: Diskuter teknologiutvikling og endringer i samfunnet i utstillingen TING!

Sjekk hva/når på museets hjemmesider!

Åpningstider i vinterferien: 14.-22. februar klokken 11.00-18.00 (23.-27. februar: 9-16).

Oslo skisenter, Grefsenkollen

Oslo skisenter i Grefsenkollen holder åpent i alle sine bakker, og byr på fartsfylt moro hver dag. I vinterferien har de åpent fra mandag til fredag klokken 10.00-21.00. Lørdager og søndager klokken 10.00-17.00.

Se mer om priser og utleie på Oslo skisenters nettsider.

Vil du lære deg å stå på slalåm, holder Furuholmen Friluft kurs over to, tre eller fire dager i vinterferien. Les mer her!

Trikkehallen

Tryllekurs: Helt i slutten av vinterferien, søndag 22. februar, blir det «en-dags-lyn-tryllekurs» med tryllekunstneren Davido på Trikkehallen på Kjelsås.


Kurset holdes klokken 13.00 og varer i 3,5 timer. Se Trikkehallens nettsider for påmelding og info.

For dem som er 15 år og eldre holdes kurset mandag 23. februar klokken 17.00.

Skøyter

Det er flere muligheter til å gå på skøyter i Nordre Aker i vinterferien. Det vannes skøytebaner, blant annet av Dag Bredesen og Håkon Noodt på Korsvollbanen, og av Eventyrplassen vannførelag på Eventyrplassen i Ullevål Hageby.

Preparert is kan man gå på på Bergbanen ved Ullevål stadion (sjekk åpningstider og reglement på Bymiljøetatens nettsider), og på Storoisen foran Storo Storsenter.

Og er isen trygg er det også skøytemuligheter på Maridalsvannet.

Langrenn

Nordmarka og Lillomarka ligger åpen for alle. Bymiljøetaten preparer milevis med skiløyper. Gå eller ta bussen til Brekke og gå innover Maridalen eller opp mot Ullevålseter. Start ved Grinda på Korsvoll, gå fra Langsetløkka på Kjelsås, fra Grefsenkollen eller inn ved Akebakkeskogen/Grefsenkollveien.

Sjekk føremeldingen til Skiforeningen for prepareringsstatus.

NB! Følg staket løype over vannene. Med mye snø på isen er det vanskelig å vurdere isforholdene, og isen varierer mellom vannene og også på ett og samme vann. Det har også dukket opp noen os-hull på vannene, advarer Skiforeningen.

Mål for turen kan for eksempel være Ullevålseter (som holder åpent klokken 9.00-21.00 på hverdager, og til 17.00 i helgene. Mandag er det stengt).


Lilloster har åpent hver dag, unntatt mandag og fredag. Sjekk forøvrig åpningstidene på markastuas nettsider.

Aking

Aking er gøy i alle aldere! Alt du trenger er noe å gli på, og en bakke. Vi kan anbefale Havnabakken på Korsvoll (ta 25-bussen til toppen av bakken i Carl Kjelsens vei, eller banen til Østhorn, i bunnen av bakken). Går du av bussen i Kongleveien kan du også ake i Damefallene på Tåsen.

Akebakken i Grefsenkollen er også en vinner. Du kan ake fra Grefsenkollen Restaurant og ned til Akebakkeskogen. Bakken tar cirka et kvarter å ake. Ta 56B-busen til Grefsenkollen (NB! Bussen går bare på søndager).

Bibliotek

Bydelsbiblioteket på Nydalen videregående skole holder åpent i vinterferien. Det åpner klokken 8.30 hver dag, og stenger klokken 15.30 mandag, onsdag og fredag, og klokken 17.00 på tirsdag og torsdag. I helgene er biblioteket stengt.

Du kan også sjekke Ruter 4000holdeplasser.no for aktivitetsforslag ved kollektivstoppestedene i byen!

HAR DU FLERE TIPS TIL TING Å GJØRE I VINTERFERIEN I NORDRE AKER? SKRIV DET I KOMMENTARFELTET UNDER!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...