Nordre Aker Budstikke

To skoler har smeltet sammen til én, takket være revyen

SKUESPILLERNE: Tord Kværner Helliesen, Alva Ravn Lange-Nielsen, Karin Svihus Knutsen, Theresa Eggesbø, Ingrid Kristine Mikkelsen, Philip Bjørne og Lasse Lilleng. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kom deg på Fagerbergrevyen på Blindern videregående neste uke. Men for all del; ikke sjekk inn på Facebook.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2015 kl 18:43

BLINDERN/ULLEVÅL: Tidenes andre Fagerbergrevy har premiere mandag 4. januar. Den har fått tittelen «Logg på».

– Jeg har egentlig ikke tenkt på at det bare er en uke til, sier Thea Sagen. Én av årets fire revysjefer.

Det et mandag 28. desember. Scenen og lydanlegget i gymsalen et nettopp kommet på plass. Lyset skal rigges til i løpet av natta.

Mandag kom scenen på plass, og de første gjennomkjøringene utenfor klasserommet kunne starte for skuespillerne. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I foajeen spilles det bordtennis og musikk. I gymsalen er det lydprøver. Det er halvveis i juleferien. Likevel er sikkert 100 revysjeler i sving på Blindern videregående i Sognsveien 80. Intensivuka er så til de grader i gang.


– Nå har revyen tatt over skolen, konstaterer revysjef Tomas Borg Coucheron. Og revyen har vært viktig for å forme skolemiljøet på den ferske videregående skolen. Mer om det snart.

Les anmeldelsen av Fagerbergrevyen 2015, og se video og bilder fra premieren her!

Logg på

Logg på. Hva slags oppfordring er det, tenker du kanskje. Revysjefene vil ikke avsløre for mye, men kan fortelle at årets revy handler om å logge av internett; av Facebook og alt annet som spiser av tiden vår. Og heller logge på livet.

– På t-banen, for eksempel, der sitter det bare folk med nesa ned i mobilen, sier Gorgus Coward, også han revysjef.

– Det høres kanskje ut som en ren kritikk av hvordan samfunnet har blitt, og de sosiale mediene, men den sparker nok i noen andre retninger også, sier Tomas. For videregåendeelever, og sikkert også folk flest, er nettet en naturlig del av hverdagen, kanskje har vi blitt for avhengige av det, uten helt å tenke over det? Lever vi ikke de livene vi egentlig vil leve, fordi vi må være online?


– Ironisk nok er jo omtrent hele revyen planlagt over Facebook. Det er der vi lager avtaler, legger Tomas til, og kikker bort på de tre andre revysjefene, Thea, Gorgus og Maximilian Heckman.

REVYSJEFENE: Gorgus Coward, Thea Sagen, Maximilian Heckman og Tomas Borg Coucheron. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Eksterne instruktører

De fire har tenkt revy siden de ble utpekt som årets revysjefer allerede i vinter. Fram mot sommeren la de fundamentet 2016-revyen skulle bygges på – blant annet ved å hente inn ekstra revykompetanse gjennom instruktørene Ada Otilde Eide, Nils Henningsen Kvissel og Luis Bye. Ada var skuespiller på Blindern i fjor, og to år tidligere på Fagerborg. Nils har tidligere spilt i Nissenrevyen, og Luis i Fagerborgrevyen. De tre har fått full kunstnerisk frihet.

– Vi vet at de kommer til å levere et godt produkt, sier Maximilian. De fire revysjefene har gjort jobben frem til denne juleferien. Slik at intensivuka skal gå mest mulig smertefritt, nå når scenen skal rigges, rekvisittene skal lages, og kostymene skal ferdigstilles. Og skuespillerne skal «ta over» scenen.

– Jeg har faktisk ikke blitt stressa ennå, og det bekymrer meg litt, ler Thea.


LES OGSÅ: Her snur Fabian Stang capsen bak fram mot mobbing på Blindern videregående

Nye skuespillere

Skuespillerne ble plukket ut i høst. Bortsett fra Theresa Eggesbø, som var skuespiller det siste året på Fagerborg, er alle sammen revydebutanter. Revysjefene Thea og Tomas var begge skuespillere i fjor, og har derfor klare råd til dem som skal stå på scenen i år:

– Kos dere! Ha det gøy! Alle i revyapparatet jobber for at dere skal skinne mest mulig på scenen. Det er skuespillerne som er stjerne våre, og så er det nok de som jobber aller mest nå i forkant. Vi er veldig stolt av skuespillergjengen vår, sier sjefene.

SKUESPILLERNE: Tord Kværner Helliesen, Alva Ravn Lange-Nielsen, Karin Svihus Knutsen, Theresa Eggesbø, Ingrid Kristine Mikkelsen, Philip Bjørne og Lasse Lilleng. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Og å ha det gøy er akkurat det rådet skuespillerne har fått flest ganger av dem som har gått opp sporene før dem.


– Ja, vi får høre at vi må nyte dagene og kose oss, selv om det til tider er slitsomt, sier Karin Svihus Knutsen og Lasse Lilleng. 2. klassinger og snart skuespillere. Rådene har kommet fra tidligere revystjerner, men også skuespillere fra Nationaltheatret har gjestet Fagerberg-ensemblet for å lære bort noen triks.

LES OGSÅ: Årets mest leste: Vilde ble kalt ekkel og stygg av gutter på stranda. Se støtten hun fikk

Tradisjonell revy-form

Mandag fikk de sette beina på scenegulvet for første gang.

– Det er en ganske stor overgang fra så langt bare å ha øvd i et klasserom, sier Lasse.

Høsten har skuespillerne brukt på å bli bedre kjent og trygge på hverandre. Konseptet fikk de vite om i november, og har siden det øvd og øvd og øvd.

– Instruktørene er veldig flinke og har vært veldig opptatt av at vi skal komme med ideer og innspill til sketsjer, og vi har også vært med på å skrive noen av tekstene, sier Lasse.

I motsetning til fjorårets revy «Saklig», som hadde et persongalleri som gikk gjennom hele forestillingen, vil «Logg på» bli en mer tradisjonell revy med enkeltsketsjer, forteller revysjefene.

– Men det er en tematisk tykk rød tråd gjennom hele revyen, sier Maximilian.

Én revy, to tradisjoner

Fagerbergrevyen så dagens lys i 2015, som en videreføring av de stolte revytradisjonene fra tidligere Berg og Fagerborg videregående, de to skolene som ble slått sammen til Blindern videregående skole i 2014.

Gymsalen på Blindern vgs. er i ferd med å bli omgjort til teatersal. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Selvfølgelig er det viktig å bevare tradisjonene fra de to skolene, og trekke på erfaringene derfra. Men det viktigste er at vi har det gøy sammen, sier Gorgus.

De fire legger ikke skjul på at det var en stor splittelse mellom elevgruppene fra Fagerborg og Berg på den nye skolen i starten. De gamle skoleidentitetene skygget for en felles Blindern-tilhørighet. Det endret seg som følge av Fagerbergrevyen.

– Jeg tror revyen i fjor hjalp veldig på det å gjøre Blindern til én skole. Skolen og revyen går hånd i hånd og betyr veldig mye for miljøet, sier Tomas.

3. klassekullet i år er det siste som har gått på Fagerborg eller Berg før Blindern. Dermed tilhører virkelig de to skolene, og revyene, historiebøkene til neste år.

– I fjor var det nok gamle Fagerborg som dominerte revyen, det er ikke til å legge skjul på. Men sånn har det ikke vært i det hele tatt i år. Nå går vi på Blindern, og er et fellesskap, sier Gorgus.

LES OGSÅ: Sheh (18) gikk ut av Blindern vgs. med verdens beste vitnemål. Kom rett inn på Oxford

Fagerberg har allerede markert seg

De fire mener Fagerbergrevyen allerede har greid å markere seg som en av de store og viktige skolerevyene i Oslo. Mye på grunn av historien, men også etter fjorårets oppsetning, som stort sett gikk for fulle hus. Fagerbergrevyen greide i fødeåret å innkassere både en 3-er, fra Osloby, og en 6-er, fra Nordre Aker Budstikke.

Les anmeldelsen av «Saklig» her!

– Det gjorde at folk ble interesserte i hva dette egentlig var. Og alle som så den i fjor sa at det var en fantastisk revy. Etter treeren var vi sure i én time, men så tror jeg bare det styrket samholdet enda mer, sier Tomas, og Gorgus legger til:

– Med en så ny revy er det viktig å sette standarden og vise at vi er med i konkurransen. Det er kult om vi får en sekser igjen, men først og fremst handler dette om hva vi har klart å få til sammen. Vi vil være fornøyde og stolte av revyen, uansett.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...