Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tom Jones kommer til Oslo: Nå blir det hett på Grefsenkollen!

Tom Jones har vært en verdensstørrelse i over fem tiår. (FOTO: Mykal Burns, Creative Commons-lisensiert.)

Gjør deg klar for «Sex Bomb», «It's Not Unusual» og «Burning Down The House». OverOslo-festivalen har landet sin desidert største booking hittil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSENKOLLEN: Sir Tom Jones, 75-åringen som slo gjennom i 1965 med «It's Not Unusual», er klar for OverOslo på Grefsenkollen torsdag 23. juni.

OverOslo-festivalen, som i sommer arrangeres for sjette gang, omtaler det som sin desidert største booking hittil.

Hitparade uten like

Tom Jones har spilt i Norge flere ganger før, senest i Bergen i 2014. Her er han fotografert på scenen i 2008. (Foto: Wikimedia, Creative Commons-lisensert)

– Vi kan nesten ikke tro at en sånn størrelse kommer til «lille» Grefsenkollen. Da vi startet opp i 2011 bestod en hel kveld av to norske artister, som Penthouse Playboys og Unni Wilhelmsen. Nå har vi to scener og seks band hver dag. Torsdag 23. juni har nå tre internajonale artister; Mezzoforte, Chris de Burgh og altså Tom Jones, sier festivalsjef Thorkild Gundersen.

Waliseren har holdt karrieren gående i fem tiår og er kjent for en fantastisk stemme, som han etter sigende i høyeste grad har i behold, i en alder av 75 år.

Tom Jones har solgt 100 millioner plater på verdensbasis, hatt 36 topp 40-hits i Storbritannia og 19 i USA. Han starter sommerens Europa-turné på Grefsenkollen, og har med en koffert full av udødelige hits, som «Delailah», «It's Not Unusual», «She's A Lady», «Sex Bomb» og «Burning Down The House».

LES OGSÅ: Det er ingen selvfølge at de største artistene velger Grefsenkollen. Men likevel har festivalen en imponerende line up!

En ekte ridder

Jones har ikke bare Grammys, MTV-priser og Brit Awards å vise til, men ble også slått til ridder av Dronning Elizabeth i 2006, for sin innsats for populærmusikken. Waliseren kan dermed med rette sette «sir» foran navnet sitt.

Allerede er festivaldagene onsdag og lørdag utsolgt. Da kan OverOslo skilte med blant andre Susanne Sundfør, Marit Larsen, Lars Vaular og Karpe Diem. Fortsatt er det noen billetter igjen til torsdagen, som i tillegg til de nevnte internasjonale artistene, også har Ila Auto på plakaten.

Lars Fosdahl og Thorkild Gundersen er sjefer for og initiativtakerne bak OverOslo på Grefsenkollen. Her med et annet av årets store navn, Karpe Diem. (Bildet er manipulert). Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/PROMO

– Her gjelder det å være rask. Med et sånn toppnavn vil billettene forsvinne fort, sier Gundersen, og forteller at de daglig får henvendelser fra fortvilte publikummere som ikke rakk å skaffe seg billett til onsdag og lørdag.

LES OGSÅ: Mange har ønsket seg den, men eiendommen har stått tom i årevis. Nå har denne læreren et forslag til hvordan den kan komme byen til gode

Komfort

– Det blir ikke lagt ut ekstrabilletter til noen av dagene på et senere tidspunkt. Det er rett og slett fullt, og vi tar hensyn til publikums komfort. Det skal ikke være ubehagelig trangt på Grefsenkollen, sier han.

Før jul spurte Nordre Aker Budstikke og festivalsjefene i OverOslo om hvilke artister publikum helst vil ha til Grefsenkollen, og en av leserne vant billetter til valgfri festivaldag.

Av forslagene som kom inn var blant andre Prince, Kygo og Red Hot Chili Peppers. Sjekk hvordan Thorkild Gundersen vurderte innspillene, her!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...