Nordre Aker Budstikke

Torsdag tennes lysene igjen

Treet er på plass for andre gang. 1. desember blir det lys i det, med gløgg, korsang og hygge for alle som vil være med. Foto: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

I fjor lanserte Studentsamskipnaden ny juletradisjon på Kringsjå. Men skal noe bli en tradisjon må det gjentas. Derfor tennes julegrana – også i år – i studentbyen 1. desember.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2016 kl 12:04

KRINGSJÅ: Det skjer altså torsdag 1. desember klokken 16.00 i Kringsjå studentby. Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) inviterer studenter og naboer til en koselig førjulsstund.

Gikk du glipp av de mange julegrantenningene første søndag i advent, eller vil ha enda med julestemning, har du altså muligheten nå.

Trond Bakke, direktør i SiO Bolig, øsnker velkommen. Foto: UNNI IRMELIN KVAM/SIO

– Vi vil skape en levende studentby med sosiale og inkluderende aktiviteter utendørs gjennom året. Vi hadde julegrantenning første gang i fjor og det ble så godt mottatt at vi gjør det igjen, sier Trond Bakke, direktør for SiO Bolig.

LES OGSÅ: Se hvordan det gikk da den overdimensjonerte Jansrud-løpa ble satt opp i Athletica Domus

Barnehagene synger

Med gløgg, pepperkaker og stemningsfull korsang vil SiO skape hyggelige muligheter til å møtes utendørs.

Barn fra SiO-barnehagene på Kringsjå synger under arrangementet. Det gjør også acapellakoret Oslo medisinske pikekor (OMP), som består av studenter fra medisin, odontologi- og ernæringsstudier ved Universitetet i Oslo.

LES OGSÅ: Dette holder Kringsjå-studentene våkne om natta

Slik så det ut da julegrana ble tent på Kringsjå 1. desember i fjor. Foto: ASTRI ÅMELLOM BRØTO/SIO

Utvider studentbyen

SiO Bolig har 2300 studentboliger på Kringsjå. SiO er nå i gang med byggingen av 1500 nye studentboliger i massivtre, og samtidig jobbes det med en plan for uteområdene.

Her kan du se hvordan den nye studentbyen blir, og video fra da første spadetak ble tatt i høst!

SiO Barnehage har tre barnehager på Kringsjå.

Arrangementets Facebook-side finner du her. Så langt har nesten 700 mennesker meldt sin interesse for arrangementet. Og hva er det man sier; tre ganger så er det en tradisjon? Kanskje har SiO greid det allerede etter to år.

Fakta om SiO:

  • SiO tilbyr velferdstjenester til 65 000 studenter.
  • 26 læresteder er knyttet til SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus
  • SiO Bolig har 2300 studentboliger på Kringsjå, totalt har SiO 8400 studentboliger i Oslo og Akershus. Kringsjå skal utvides med inntil 1500 studentboliger de neste årene.
  • SiO Barnehage har tre barnehager på Kringsjå. SiO Barnehage er spesielt tilrettelagt for studentforeldre, blant annet med eksamensgaranti og tilbud om lørdagsbarnehage i eksamensperiodene.
  • SiO Foreninger tilrettelegger for studentforeninger, slik at studentene skal ha sosiale møteplasser. Det er rundt 450 studentforeninger i Oslo.

LES OGSÅ: Kringsjå-utbyggingen skaper hodebry for foreldrene: – Bilene stopper ikke for skolelevene i fotgjengerovergangen

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...