Nordre Aker Budstikke

Stor guide:

Trenger du tips til kortreiste høstferieaktiviteter, må du se dette!

Deichman Nydalen inviterer til høstferiefestival for ungdom med en rekke spennende aktiviteter. Vi har samlet forslag til ting du kan gjøre innenfor kultur, idrett og natur i uke 40 i vår guide! Foto: Deichman Nydalen

Høstferien i uke 40 kan fylles med kultur, idrett eller friluftsliv. Her får du noen tips vi har samlet til deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2021 kl 13:43

NORDRE AKER: I uke 40 er det høstferie for skolene i Oslo. Vi har samlet noen forslag til aktiviteter i nærmiljøet for den yngre garde, og flere arrangement som passer godt også for barn og voksne i fellesskap. Noe er gratis, annet har deltakeravgift. Du finner mer informasjon ved å følge lenkene ved hver oppføring under.

Har du innspill til flere flere ting som burde vært med i oversikten? Send oss et tips.

Festival hos Deichman i Nydalen

I høstferien er det en storstilt ungdomsfestival hos Deichman med et variert program for de mellom 14 og 18 år. Deichman Nydalen finner du på Nydalen vgs., Nydalsveien 30C.

Lynsjakkturnering mandag 4. oktober kl. 11.00-14.00 og tirsdag 5. oktober kl. 11.00-14.00:
Uken starter med en lynsjakkturnering på mandag og tirsdag. Den fasiliteres av Schakklubben av 1911s ungdom slik at alt skal gå rett for seg. Reglene er som følger:

5 runder turnering – 10 minutter per spiller per parti + 3 sekunder tillegg i tid fra trekk 1. Det blir bokpremier (sjakkbøker, selvsagt!) til de 15 beste. Påmelding er gratis. Det er plass til 50+ personer. Det er bare å møte opp!


Musikkverksted onsdag 6. oktober:
Jentene i ElectroLOUD kommer til Nydalen for å vise hvordan man lager beats og låter på PC’en. Her får du også anledning til å prøve deg som produsent. NB! Her er det bare plass til 16 stykker, så førstemann til mølla gjelder. Påmelding via hoopla.no (søk etter Deichman Nydalen) eller du kan melde deg på i skranken.

Mangakurs torsdag 7. oktober og fredag 8. oktober:
Torsdag og fredag blir det mangakurs på biblioteket. Da har de fått tak i den norske mangategneren Hiwar Nheli som kommer for å undervise i hvordan man tegner manga på tradisjonelt vis. Biblioteket har ti iPader med penner som kan lånes (førstemann til mølla) og tusjer og papir til de som vil tegne på klassisk vis. De som har eget nettbrett og penn (stylus) kan ta med det. Tegneprogrammet som brukes er Clip studio paint.

Klokkeslett disse dagene er torsdag kl. 14.00-16.00 og fredag kl. 14.00-19.00

Det blir snacks og forfriskninger alle dagene og alt er gratis å delta på. Også de øvrige filialene av Deichman har ungdomsaktiviteter i høstferien. Les mer hos Deichmans nettsider.

Trikkehallen

For ungdomsskoleelever ved Engebråten, Nordberg og Morellbakken blir det høstcamp på Trikkehallen 4.-8. oktober i regi av Bydel Nordre Aker. Oppmøte på Trikkehallen i Midtoddveien 12 klokka 11.00. Programmet er som følger:

  • Mandag: Kino
  • Tirsdag: Rush (Trampolinepark)
  • Onsdag: Bowling
  • Torsdag: Megazone
  • Fredag: Kosedag på Trikkehallen

Les mer på trikkehallen.no.

Riksteatret

Hele Norges teater, med base i Nydalen, avslutter turneen med forestillingen «Høna, egget og reven» med fire forestillinger i Nydalen tirsdag 5., onsdag 6., lørdag 9. og søndag 10. oktober klokka 18.

Om forestillingen skriver Riksteatret: «Det er ikke så gøy å være Høna når Egget hennes plutselig blir borte. Særlig ikke når hun finner en rev i reiret der Egget lå. Riksteatret byr på en nyklekket teaterforestilling for de minste. Her møter du Høna, en søt, selvopptatt og smånervøs eggemor. Og Reven, en smart og sosial type. Sammen legger de av sted på jakt etter det bortkomne Egget. Det blir en spennende og verdensomspennende reise.»

Forestillinge passer for barn fra fire år. Les mer hos Riksteatret.

Teknisk museum

I hele høstferien, inkludert både helgen før og helgen etter + mandag er det fullt av spennende aktiviteter på Teknisk museum på Kjelsås. Her kan du bli med på alt fra discolodding til livredning! Museets nye Kunstjakt er også en herlig familieaktivitet.

På programmet står blant annet tekstilverksted, 3D-printing, Vitenshow, omvisning i den nye Liv og død-utstillingen, og det er lagt opp flere løyper gjennom museets utstillinger. Les mer på museets nettsider.

Høstcamp hos Lyn

Lyn skriver på sine nettsider at de gjentar suksessen fra vinterferien og arrangerer Høstcamp med fotball for barn mellom 6 og 12 år de tre første dagene i høstferien, 4.-6. oktober klokka 09.00-15.00.

– Det blir tre dager med massevis av trening og konkurranser. Fullt fokus på individuelle ferdigheter der dribling, finter og ballkontroll står i fokus. Øvelsene blir satt opp sånn at alle får ekstremt mange ballberøringer i hver øvelse. Bli med på tre dager med fotball-bonanza og la din indre Neymar eller Graham Hansen komme frem! skriver klubben.


De tilbyr også keepertrening med kvalifiserte keepertrenere til de som ønsker det. Det blir servert varm lunsj. Prisen er lavere enn på lenge, skriver Lyn, som også har ordninger for familier med økonomiske utfordringer. Les mer på Lyns nettsider.

Høstcamp hos Korsvoll IL

Korsvoll Fotball arrangerer høstcamp 4.-6. oktober for spillere født 2006 til 2011. Trenerteamet på campen vil bestå av kjente ansikter fra Korsvoll Akademiet og KA+, i tillegg til eksterne trenere fra Dinamo Zagreb og Prishtina. I tillegg kommer Christina Vukicevic Demidov og vil kjøre sprinttreninger med alle deltagerne på campen. Ansvarlig for campen er Petrit Hasanaj, som kan kontaktes på petrit@korsvollfotball.no for spørsmål.

– Vi har i første omgang plass til ca 80 spillere i grupper à 10-12. Treningene vil foregå ved at det legges det opp til 4 tekniske stasjoner + 1 spillstasjon, hvor spillerne roterer mellom stasjonene. På siste dagen blir spillerne testet på det de har lært og får da noen referanser de kan ta med seg hjem og videreutvikle på egen hånd, skriver klubben.

Campen er åpen for medlemmer og ikke-medlemmer i Korsvoll Fotball, men med ulik prismodell. Les mer på klubbens nettside.

Håndballskole på Korsvoll

I høstferien arrangerer Korsvoll håndball REMA 1000 håndballskole. Mandag, tirsdag og onsdag klokka 9.00-15.00 i Kringsjåhallen. Påmeldingslinken er nå stengt, men det er fortsatt noen ledig plasser, skriver klubben. Send forespørsel med samme informasjon som skulle vært fylt ut i påmeldingsskjemaet til korsvollil@ronhandball.no, skriver de.

Håndballskolen er et tilbud til alle barn som går 1.-7. klasse, enten du allerede spiller håndball, eller har lyst til å prøve for første gang. På håndballskolen blir det lek og moro med ball, konkurranser, nye venner og godt felleskap.

Det er planlagt lunsjservering hver dag. Les mer på klubbens nettsider.

Vandring langs Akerselva

Hele byens elv og livsnerve renner ut fra Maridalsvannet og starter i vårt nabolag. Langs elva kan du oppleve alt fra villmark til urbant, og med mye historie og kultur underveis. Turen på ca. åtte kilometer er fin, enten det er sol eller grått, lyst eller mørkt. Sjekk ut mer av hva du kan oppleve underveis i VisitOslos Akereselvaguide.

Ut på tur, aldri sur

Oslomarka er full av turveier og -stier i alle retninger. Ta bane eller buss til en av inngangsportene, og legg i vei. Trenger du inspirasjon til turer som passer bra med barn, kan du sjekke denne siden hos Oslo kommune.

Legg lunsjen til en av de mange markastuene. I kartet under ser du hvor de finnes:

Og hva med å gå på tur i Maridalsalpene?

«Dette er en flott langtur som tar dere gjennom frodig skog i Nordmarka, forbi innsjøen Øyungen og opp til toppen av Mellomkollen, hvor det er flott utsikt over Oslo og Marka.» skriver VisitOslo.

Dette er en tur på 12,3 kilometer, og tar omtrent 2,5 til 3,5 timer, ifølge VisitOslo. Les mer her.

Eller hva med tur til den flotte utsikten på Grefsenkollen? Vi i Nordre Aker Budstikke vil anbefale deg å ta med en matpakke, og finne veien ut til det fantastiske utkikkspunktet som ligger rett nedenfor den store parkeringsplassen på Grefsenkollen. Følg stien i enden av parkeringsplassen et lite stykke nedover, og den mest fantastiske utsikten over Oslo åpner seg for dine føtter! Ingenting er bedre enn å spise lunsj her!

Sjekk denne saken, med beskrivelse og bilder av utsikten!

Og når du først er i området kan du jo se på kulturminnet Haralds hytte i Grefsenåsen?

Og vil du enda lenger og ha enda mer utsikt, kan turen gå over Barlindåsen – omtalt som Lillomarkas svar på Besseggen!

Orientering

Vil du legge inn litt ekstra aktivitet underveis, eller rett og slett synes veien er vel så bra som målet?

Hvorfor ikke prøve deg på turorientering eller Stolpejakten?

Flere idrettslag er nå i gang både med poster i marka, og med stolper i byen som du kan jakte på! I vårt område er Nydalens Skiklub store på begge deler. Les mer om turorientering her, eller Stolpejakten.

Urban kunst

I løpet av det siste tiåret har internasjonalt anerkjente urbane kunstnere og lokale kunstentusiaster gjort Oslos gater til en av byens mest interessante og levende arenaer for kunst, ifølge VisitOslo.

De har kartlagt noen av høydepunktene – ta på gode sko og gjør deg klar til et galleribesøk utenom det vanlige!

Bruk VisitOslos interaktive kart for å finne urban kunst rundt omkring i Oslo.

Gatekunstverket «Psychosocial» av Dot dot dot som ble laget inne i Spigerverket før det ble revet, er nå stilt ut ved studentboligene langs Akerselva i Gjerdrums vei.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...