Nordre Aker Budstikke

Trinn for trinn!

Forrige tirsdag feiret også Nordre Aker «Dansens dag». Her er danseglade barn fra bydelens barneskoler i gang på Frysja med instruktør Leonard Jackson (foran). Foto: Utlån

Lokale sjetteklassinger skapte et forrykende danseshow da bydelen arrangerte «Dansens Dag».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2008 kl 11:52

FRYSJA: I samarbeid med skolene i bydelen og Aktivum treningssenter markerte bydel Nordre Aker Dansens Dag tirsdag 29. april, med en stor forestilling der rundt 200 sjetteklassinger deltok.

Hadde trent

Elevene hadde fått øve sammen med instruktør Leonard Jackson noen uker før arrangementet. Ikledd grønne trøyer møttes de dermed til en felles opptreden ved Brekkedammen i forrige uke.

Prosjektet er en del av den lokale satsingen på Den kulturelle skolesekken i bydel Nordre Aker. I tillegg til elevene opptrådte dansegrupper fra Aktivum som en del av markeringen.

Har blitt en tradisjon

Dansens Dag har blitt feiret i Norge i åtte år, og er en felles dag for dansere på alle nivåer og innen alle sjangere.

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, UNESCO, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans. Deres ønsker for denne dagen er at dansekunstnere verden over skal fokusere på alle danseformer, feire kunstformen og krysse alle politiske, kulturelle og etniske grenser. Dagen er lagt til 29. april som er fødselsdagen til den franske danseren Jean-Georges Noverre (1727-1810) som regnes som grunnleggeren av moderne ballett.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...