Nordre Aker Budstikke

Trodde du arkivarer var kjedelige og pregløse?

ARKIVARER: På Riksarkivet har de ansatte definitivt sin egen stil. Og nå viser de den fram på jobb. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Da må du høyst sannsynlig tro om igjen. På Riksarkivet ved Sognsvann har de ansatte kastet seg på #arkivmote anno 2015, og har definitivt sin egen stil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2015 kl 21:24

SOGNSVANN: «Det er bra å ha sin egen stil», sang Gry Jannicke Jarlum en gang.

«Riksarkivbygningens syv etasjer rommer definitivt mange som har nettopp dét.

Avdelingsdirektøren med 52 sommerkjoler i skapet, arkivaren som har arvet alle buksedressene hennes mor sydde på 80-tallet, seniorrådgiveren som har gått over fra tweed til skinnjakke, og mange, mange flere» kan vi lese på Riksarkivets egen blogg, Dokumentene forteller.

Riksakivet har i hele sommer lagt ut bilder i sosiale medier under emneknaggen #arkivmote. Mange historiske godbiter er å finne der, og nå har altså arkivarene funnet frem sin egen stil, som de villig viser frem.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


Og arkivarenes #arkivmote anno 2015 er inspirert blant annet av ansatte ved New York Public Library, som lot seg fotografere av Wall Street Journal.

Her bringer Nordre Aker Budstikke bilder av «våre egne» arkivarer på Riksarkivet og glimt fra de stilige garderobene deres.

Mari A. Bækkelund elsker vintageklær. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Mari A. Bækkelund

Konsulent, Seksjon for brukertjenester

– Jeg elsker kjoler og vintageklær, og har en spesiell forkjærlighet for 40- og 50-stil. Egentlig liker jeg ikke så godt å pynte meg, men selv hverdagslige klær fra denne perioden er ganske pyntet i forhold til moderne klesstil, så sånn sett pynter jeg meg jo rett som det er.


LES OGSÅ: Gave til deg: Frigir tusenvis av historiske bilder, helt gratis!

Luis Thorsberg liker klær fra 1978-1984. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Luis Thorsberg

Seniorrådgiver, Seksjon for bestandsforvaltning

– Jeg har alltid vært opptatt av klær, kanskje mer enn jeg er klar over selv. Det mener i hvertfall samboeren min. Jeg er spesielt svak for estetikken fra perioden 1978-1984. Humøret påvirkes av hvilke klær jeg har på meg, så det kan variere veldig hva jeg går i. Det kan like gjerne være Thrillerjakke som blazer. Har også en liten løpeshorts fra 1980 som jeg er veldig glad i, men det er ikke akkurat jobbantrekk.

Vigdis Andersen liker komfortable klær. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Vigdis Andersen

Rådgiver, Statsarkivet i Oslo

– Jeg liker å kle meg i komfortable klær, og trives best i skjorter og bukser. Dét innebærer at jeg ofte må hente inspirasjon, og også plagg fra herrekolleksjonen. Jeg har vel en ganske praktisk og casual stil, både når det gjelder sko og klær. Har alltid vært svak for Annie Hall.

LES OGSÅ: Dette bygget skapte reaksjoner med sin enorme størrelse. I dag er det et landemerke

Gro Behrens liker klassiske klær. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Gro Behrens

Seniorrådgiver, Dokumentsenteret

Drakten jeg har på meg sydde min mor til seg selv i 1980. Siden arvet jeg den, og den er like fin i dag som for 35 år siden. Jeg er ikke så opptatt av moten til enhver tid, derfor går jeg med klassiske klær. Jeg liker best buksedrakter. Når man løper til toget hver dag er det veldig praktisk med bukser.

Per Kristian Ottersland liker t-skjorter med rar tekst. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Per Kristian Ottersland

Arkivar, Seksjon for privatarkiver

Jeg bryr meg veldig lite om mote, men synes det er morsomt å ha en uhøytidelig stil. T-skjorte er mitt favorittplagg - aller helst med en tekst som er litt uforståelig og uavklart. Jeg liker når t-skjortene mine skaper undring.

Vilde Ronge er kjoleavhengig. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Vilde Ronge

Fungerende avdelingsdirektør, Bevarings- og tilsynsavdelingen

Jeg er fullstendig kjoleavhengig, og har over 50 kjoler i sommergarderoben. Jeg elsker å pynte meg. Det handler mer om noe inni meg enn hva andre synes. Hvis jeg har på meg en fin kjole får jeg en god dag. Av og til kan jeg tenke at jeg burde tilpasse meg f.eks. hvem jeg skal i møte med, men det legger jeg fort bak meg. Jeg kjører pynting. Alltid!

LES OGSÅ: Lurt på hvordan det er å bo i studenthybel? Her er studentenes egne råd

Olav H. Sataslåtten har byttet ut tweeden. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Olav H. Sataslåtten

Underdirektør, Seksjon for digitalt depot

Før var det morsomt med tweed. Jeg dro på tjenestereise til Sør-Sudan og Yemen i tweed og med silkekravatt. Jeg syntes alltid at det å være leder i sentralforvaltningen medførte et visst ansvar for å se litt ordentlig ut, og siden jeg var leder i femten år befestet dette med tweed og slips seg i ganske betydelig grad. I fjor bestemte jeg meg for å bli mer casual, og kjøpte min første jeans i voksen alder. Tror neppe jeg ender opp med biker-look, men jeg liker denne skinnjakken. Kanskje litt sånn middelalderkrise, men det føles bra.

Eli Fure liker farger. Foto: ODD AMUNDSEN (RIKSARKIVET)

Eli Fure

Underdirektør, Seksjon for eldre arkiver og spesialsamlinger

Folk kan ha litt stereotype oppfatninger av hvordan en arkivar ser ut. Jeg begynte derfor helt bevisst å ha på meg sprelske strømper når jeg satt i veiledningsskranken ved lesesalen. Med årene har jeg blitt mer og mer glad i farger, og eksperimenterer gjerne med sammensetning av klær og tilbehør. Men jeg holder meg alltid til høstlige farger, det har på en måte blitt mitt varemerke.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...