Nordre Aker Budstikke

Trolsk og unikt langs Akerselva

Nydalen i magisk lys. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Elvelangs binder sammen byen vår og skaper stolthet for Oslo og Akerselva, sa ordfører Marianne Borgen da hun åpnet Elvelangs i Fakkellys ved Brekkedammen torsdag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2016 kl 10:19

AKERSELVA: Og dit hadde mange tusen mennesker funnet veien sammen med henne.

Klokken 20 gikk startskuddet for den 17. utgaven av Elvelangs i Fakkellys både her og fire andre steder langs det 8,2 kilometer lange elveløpet.

Sirkus Pilar åpnet showet ved Brekkedammen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

40.000 mennesker og 4000 fakler

Ordfører Marianne Borgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Alt elektrisk lys var slukket og 4000 fakler lyste opp gangveien mellom Stilla og Vaterland. Nærmere 40.000 mennesker pleier å delta i elvevandringen. Folkehavet som bølget seg nedover torsdag kveld tydet på at antallet neppe var mindre i 2016-utgaven.


– Med Elvelangs hyller vi byen vår. Denne veien langs Akerselva er det vakreste, urbane turmiljøet vi har, sier ordføreren, og legger til:

– Og akkurat det gjør byen vår så spesiell.

Hun trekker frem det at arrangementet er gratis, samler alle, og skaper opplevelser og minner på tvers av aldersgrupper, som spesielt unikt.

Akerselva under Nydalsbrua. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Her bidrar vi alle ved å skape opplevelser sammen. Vi kan være stolte av Akerselva og av byen vår, sier ordføreren.


SE FLERE BILDER I GALLERIET! TRYKK HER!

Frivillige bidrag

Langs elveløpet var det omlag 100 innslag med alt fra kor og korps, til lysinnstallasjoner, flammekunstnere og vaffelsalg. 1000 frivillige bidro til å skape den rette stemningen for de titusnene som hadde tatt turskoene på.

Elever fra Rønningen Folkehøgskole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fra Nordre Aker deltok en rekke lokale korps og orkestre, Rønningen Folkehøgskole, Nydalen Bibliotek og Den Norske Ballettskole – for å nevne noen. Ved Brekkedammen ble ordføreren etterfulgt av en åpningsforestilling ved Sirkus Pilar, med blant annet capoeira og trapeskunst.

I Nydalen ble elva tatt i bruk som utstillingsarena på en helt ny måte, ved at tre portrettfotografier i storformat ble lagt ut og lyssatt midt i elva. Kunstneren er Fin Serck- Hanssen, og bildene var kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesèn.


I Nydalen lå store portretter i vannet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Portrettserien viser Stian, Lisa, Alex. Hvem er egentlig disse unge menneskene som ser deg i øynene? Hva er det som har formet dem? Hvem er vi - egentlig? er spørsmål Fin Serck-Hanssen ønsket å stille med innstallasjonen. Se flere av bildene i vårt bildegalleri!

Jubileumsarrangement

Det er bydelene langs Akerselva – Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo – som arrangerere Elvelangs i Fakkellys sammen med lokale frivillige.

Arrangementet startet som en del av feiringen av Oslos tusenårsjubileum i 2000, og har blitt et av Oslos største kulturarrangementer.

Fakkelkunst i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Trapeskunst fra Sirkus Pilar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Magedans nedenfor Solligrenda. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


SE MANGE FLERE BILDER I GALLERIET! TRYKK HER!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...