Nordre Aker Budstikke

Trosset regnet langs Akerselva

Stella Polaris åpnet Elvelangs ved Stilla. Foto: IRJA LINNERUD

Torsdag slukket de igjen lysene langs Akerselva og erstattet dem med flere tusenvis av fakler. Flere tusen trosset regnet for å høre de musikalske innslagene og se utstillingene langs elven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

AKERSELVA: Det hele åpnet med et spenningsfylt ildshow med musikk av Stella Polaris.

Deres opptreden var noe som gjorde inntrykk på søstrene Mina Cecilie Koren Kristiansen (13) og Lisa Koren Kristiansen (8). De startet begge turen ved Stilla og gikk nedover elven.

– Vi likte godt hjertelysene og å se kusinen min spille, forteller Mina.

Jentene vil gjerne tilbake neste år.

Foto: IRJA LINNERUD


– Det har passet litt dårlig tidligere, fordi det ble litt sent. Dette var første gangene jentene var med på Elvelangs, og de gleder seg til neste år.

BAKGRUNN: Elvelangs i Fakkellys: Dette er Norges største turmarsj

Det ljomar av viking

Det var ikke bare Stella Polaris som spilte musikk langs elven. Trioen Det ljomar av viking hadde nemlig også stilt opp.

Gruppen består av Linda Christine Bergaplass (29), Vera Due (29) og Susanne B. Torgersen (30). Med egen presenning holdt de seg i ly for regnet.

Det ljomar av viking. Foto: IRJA LINNERUD


– Instrumentene vi spiller på er inspirert av biter av instrumenter som er funnet fra vikingtiden. De er også blitt godkjent av Norges eneste musikkarkeolog, forteller Due.

Draktene de har på seg er også rekonstruert ut i fra funn av festdrakter. Noe som gjør antrekkene deres autentiske.

SE STOR BILDESERIE FRA ELVELANGS HER!

Foto: IRJA LINNERUD

– Vi pleier for det meste å spille på viking-festivaler rundt om i Norge. Det er svært få av disse i Oslo, derfor synes vi det er litt gøy å få spille her for venner og familie.


LES OGSÅ: Maridalsspillet 2015: Gripende drama i Maridalen

Lysende innslag

Norske lysdesignere hadde også egne innslag. Den første man kom til var en bro med lysende lampeskjermer i forskjellige farger.

Litt lenger ned elven var det blant annet en disko kule som spredte lys under Ringvei-brua i Nydalen.

Hilde Huseklepp (32), Marit Olsen (28) og Stine Kaalstad (31) hadde jobbet siden tidlig på ettermiddagen for å få opp utstillingen. Det var det første året Olsen deltok på vandringen, mens Kaalstad også var med i fjor. Da jobbet hun ikke selv med utstilling men gikk heller turen selv.

– Vi tenker å delta neste år også, men da vil vi nok heller gå og se de andre innslagene óg.


LES OGSÅ: For en flott uke i Maridalen for ungsomsskoleelevene fra Sollerudstranda

Flere små elementer

En av mange lysinstallasjoner: Discolys under Ringveibrua i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det var ikke bare store prosjekter man kunne finne langs Akerselva denne kvelden. Inn mellom trærne og i vannet var det også små elementer å legge merke til. Det var plassert lys i formasjoner i gresset, og hyggelige meldinger var klippet ut i esker med lys inni. Man kunne ta bilder under paraplyer med eget lys, eller se magedansere danske mellom lyktene.

SE STOR BILDESERIE FRA ELVELANGS HER!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...