Nordre Aker Budstikke

Tuva i semifinalen: – Kjører på med alt som er godt

Tuva Listau, fra Storo, gikk videre etter den første uka i Kakekrigen. Mandag starter semifinalerunden. Foto: DISCOVERY NETWORKS

Tuva Listau fra Storo har kommet til semifinalen i Kakekrigen på FEM. Hun har bevist at det ikke trenger å være en begrensning med en mage som ikke tåler vanlige ingredienser.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2017 kl 11:48

STORO: – Du har jo litt rockabilly-look. Jeg føler du er glad i USA, sier Kakekrigen-programleder Fridtjof Nilsen til Tuva, i klippet fra semifinalerunden som starter på FEM mandag.

– Ja, musikk og stilmesig i alle fall, svarer Tuva, men innrømmer at amerikanske kaker har hun lite greie på.

Gikk videre

I semifinaleuken er det de fire ukesvinnerne, samt en wildcard-deltager som dommerne velger, som konkurrerer om to plasser til finaleuken i tv-programmet.

Semifinalistene, fra venstre: Tuva Listau, Silja Kristianne Uteng, Glenn Ivar Husom, Hilde Marie Movafagh og Solfrid Larsen Thygesen. Foto: DISCOVERY NETWORKS

Tuva Listau, bosatt på Storo, kom seg helskinnet gjennom første runde av Kakekrigen. Det til tross for at hun har en utfordring på kjøkkenet som gjør at hun stiller med et «handicap». Hun har en kronisk magesykdom, og kan ikke spise en rekke vanlige ingredienser.


Men at det er et hinder, vil Tuva, som er brudekjoledesigner til daglig, ikke gå med på.

– Det finnes mange gode løsninger også for dem som ikke tåler vanlige ingredienser. Det er litt dyrere og litt mer jobb, men det er slett ikke umulig å lage god mat likevel, sa hun til Nordre Aker Budstikke før første runde av serien.

Alternativt kakemel

Når USA er tema i semifinalen, velger Tuva å bake en hyllest til venninnen Ingvild.

Tuva Listau. Foto: DISCOVERY NETWORKS

– Det var hun som lærte meg at å bake med alternative ingredienser går helt fint, sier Tuva.


Hun baker derfor en brownie ostekake.

– For jeg tenker at i USA så er «more is more», så da kjører vi på med alt som er godt, sier Tuva, og legger til:

– Brownie kan du fint lage uten de tingene jeg ikke tåler, så det er en super base. Så får vi bare klatte på med litt mer 'american stuff', med litt sånn ostekake og bringebærkrem, sier Tuva, og forteller at hun bruker rismel istedenfor hvetemel.

– Og det funker kjempefint i brownie!

LES OGSÅ: Mor og datter fra Grefsen bygget helt nytt bad på 48 timer – i TV2s «Sommerhytta» i Solvang kolonihage

Vil inspirere

Tuva har ett klart mål med deltakelsen i Kakekrigen:

– Da jeg ble oppfordret til å søke tenkte jeg at hvis jeg kan inspirere og påvirke om så bare ett menneske i Norge med kronisk sykdom eller allergi til å bli trygg på kjøkkenet, så er jeg superfornøyd, sier hun.

Hvordan resultatet blir, og hvilke tilbakemelding Tuva får fra dommerne, matjournalist Monica Csango og stjernekonditor Sverre Sætre, kan du se på tv mandag kveld klokken 20.30.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...