Nordre Aker Budstikke

Uhørt sjarmbombe videre i UKM

UHØRT: Harald Ramm Haugland, Njord Kårason Fossnes, Gustav Rørmark og Kristian Henrik Berlin går videre fra UKM i Nordre Aker, til fylkesmønstringen i mai. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Inntil lørdag kveld var de nettopp det, uhørte, de fire 13-14-åringene i rockebandet Uhørt. Før sin første sceneopptreden i UKM på Trikkehallen, hadde de bare spilt hjemme på loftet på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2015 kl 00:36

KJELSÅS: Seks bidrag ble sendt videre til fylkesmønstringen i Ungdommens kulturmønstring (UKM), etter lokalarrangementet i Nordre Aker lørdag kveld.

Disse var tegneren Simen Natvig (18) ("Basse") med illustrasjonen «Tankeeksperiment» og Helle Brovold (13) med et fotografi, i kategorien utstilling.

Av kveldens sceneopptredener var danseduoen Agma med Agnes Wilhelmsen (13) og Emma Johansen (14) og deres moderne dans til «I dreamed a dream» fra Les Miserables, og Luna Genoveva (13) med folkemusikk på hardingfele, juryens favoritter.

Blant innslagene med vokal var det Guro Kverndokk og Maud Lippe med sin egenskrevne «Down the drain», og nevnte Uhørt med «6. klassesyndromet» som fikk billett til fylkesmønstringen 1.-3. mai.

SE STOR BILDESERIE MED ALLE UKM-DELTAKERNE HER!

Høyt nivå

– Dette var helt fantastisk, sier Alva Eide, fylkeskontakt i UKM, som ledet juryen på Trikkehallen, etter showet lørdag kveld.

– Jeg er veldig imponert over nivået og bredden. Vi fikk se en del annerledes sjangere enn vi pleier å se i UKM, som blues og musikal. Nordre Aker imponerer med et særlig høyt nivå. Å måtte velge blant disse var helt forferdelig. Jeg skulle med glede ha utvidet kvoten og sendt alle videre, men det har vi dessverre ikke mulighet til, sier Eide.

De fem ungdommene som har vært med i staben som arrangører og sceneteknikere får alle bli med i crewet til fylkesmønstringen i mai.

Debuterte på UKM

15 ulike bidrag fikk vist seg fram på scene foran en fullsatt sal i Trikkehallen. Stolte artister og utøvere kunne med god grunn høste både jubel og applaus fra publikum. Noen hadde opptrådd mange ganger før, men for flere var det første gang, på Ungdommens kulturmønstring.

Rockebandet Uhørt var en av dem som debuterte på scenen under UKM i Trikkehallen. Likevel sjarmerte de publikum stort med sin energiske tilstedeværelse.

– Det var veldig gøy, men litt uvant å synge i mikrofon. Vi er jo vant til å stå og skrike, sier Harald Ramm Haugland (13).

Fram til nå har bandet nemlig bare øvd på loftet til vokalist og gitarist Gustav Rørmark (13) på Ullevål. Og at de skulle stå på scene som et rockeband, er også ganske rart.


SE STOR BILDESERIE MED ALLE UKM-DELTAKERNE HER!

Fra klassisk til rock

– Ja, det er det. Vi er jo egentlig klassisk skolerte alle sammen, sier Gustav.

De fire møttes i samme klasse på «Musikk på Majorstuen» på Majorstuen skole, og har bare spilt sammen i litt over et halvt år.

– Så Kristian her, han begynte for eksempel å spille trommer først i fjor høst, sier Gustav.

Uhørt fremførte sangene «Svett ost» og «6. klassesyndromet» lørdag kveld.


– Alle som har matpakke kan kjenne seg igjen i teksten. Moren min lager matpakke til meg med ost som er så våt at jeg må tørke av den før jeg kan spise, sier Harald oppgitt.

Det er imidlertid «6. klassesyndromet» de skal ta med videre til fylkesmønstringen.

– Det er et syndrom alle barn får, dessverre. Det er ganske slitsomt. Blant annet blir jentene veldig fnisete, sier Harald.

Spektrum og fanklubb

Gutta mener de skriver sanger om tidsaktuelle temaer, og mener nye tekster omtrent bare renner ut av dem. Neste sang kan bli om taco, eller journalister som jobber overtid, avslører de. De har så mange sanger klare at et album i nær fremtid ikke er utenkelig.

– Målsettingen er å spille i Spektrum. Men vi har begynt å skrive tekster på engelsk også, så vi drømmer om å nå et internasjonalt publikum, sier Njord Kårason Fossnes (13).

Uhørt var godt fornøyd med egen opptreden, og registrerte dessuten at de hadde fått sin egen fanklubb.

– De manglet bare plakater, men ellers var det veldig bra, sier Njord.

Selv om dette var bandets scenedebut, var det ikke så skummelt som man kanskje skulle tro.

– Når man spiller er man så inne i musikken, at man ikke tenker over å være nervøs. Det mest spennende var å stå og vente på at de skulle rope opp hvem som gikk videre. Da hørte jeg bare fanfarer og trommevirvler i hodet, og det var som om en bombe sprengte i hjernen, forklarer Harald.

Rutinert felespiller

Også 13 år gamle Luna Genoveva er «Musikk på Majorstuen»-elev, og var strålende fornøyd med å bli tatt ut til fylkesmønstringen.

– Det var veldig gøy! Det var mange gode bidrag, så jeg hadde ikke forventet å gå videre.

I motsetning til Uhørt, har Luna spilt for publikum før, og var heller ikke veldig nervøs før hun gikk på scenen med hardingfela og spilte «Luråsen» og «Grokinhallingen», til svært god respons fra publikum.

Hun har spilt hardingfele i to år, men fiolin i sju. Frem mot fylkesmønstringen blir det mye øving.

– Ja, jeg skal øve mye! Fylkesmønstringen blir gøy, men utfordrende, tror Luna.

Bruker UKM som springbrett

Janko Radovanovic ved Trikkehallen er godt fornøyd med årets kulturmønstring.

– Vi har en bra miks med deltakere. Antall deltakere har holdt seg stabilt de siste årene. Det er veldig tøft av ungdommene å stille på scenen foran et stort publikum, sier Radovanovic.

Han understreker at UKM i Nordre Aker er mer enn bare ett enkeltstående arrangement.

– Spinnoff-effektene av UKM er viktige. Vi notererer oss artister som kan være aktuelle for konsertserien Akustisk Aften på Trikkehallen, og Frysjastock i september. Det betyr at de som ikke går videre, likevel kan få spille på kommende arrangementer. Dermed snur vi også det som kan føles som et nederlag for dem som ikke går videre, til noe positivt, sier Radovanovic.

SE STOR BILDESERIE MED ALLE UKM-DELTAKERNE HER!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...