Nordre Aker Budstikke

Ullevål-gutt (13) til topps i tysk musikkonkurranse i Paris

KLASSISK: Gustav Rørmark (13) fra Ullevål gikk til topps i en tysk klassisk musikkonkurranse i Paris. Her er han avbildet under UKM på Trikkehallen tidligere i måneden, der han gikk videre med rockebandet Uhørt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den klassiske musikkonkurransen «Jugend Musiziert» har 20.000 deltakere. I helgen gikk Gustav Rørmark fra Ullevål helt til topps i en delfinale i Paris. Nylig deltok han med et rockeband i UKM.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.03.2015 kl 22:08

ULLEVÅL: «Jugend Musiziert» er den største musikkonkurransen for ungdom i Tyskland og har blitt arrangert siden 1963.

Den har nå 20.000 deltakere årlig og arrangeres på 170 steder i Tyskland og ved de internasjonale tyske skolene i andre europeiske land.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

To førsteplasser – nå blir det finale

Det konkurreres i ulike klasser, og konkurransen gjennomføres i tre omganger: Regionale, del-statlige og nasjonal konkurranse. Deltakerne som går til topps i sin klasse kvalifiserer seg til neste runde. I den nasjonale finalen deltar 2500 unge musikere.

Den tyske skolen i Oslo gjennomfører den regionale konkurransen i Norge. Fiolinist Gustav Rørmark (13) fra Ullevål deltok der med et klassisk program sammen med 16 år gamle Paul Wagner på klaver. Paul er elev ved den tyske skolen.


Paul og Gustav fikk førstepris i konkurransen i Oslo og kvalifiserte seg derfor til «del-statskonkurransen» som foregikk i helgen. I år ble den arrangert i Paris for de tyske skolene i Nord- og Øst-Europa.

Paul og Gustav vant sin klasse med 25 poeng av 25 oppnåelige. Det kvalifiserer til deltakelse i den nasjonale finalen som i år gjennomføres i slutten av mai i Hamburg.

– Tysk og fransk er vanskelig!

– Hvordan opplevde du å delta i en internasjonal konkurranse som dette?

– Det var spennende å treffe unge musikere fra så mange land. Vi har jo litt ulik stil. Det går greit så lenge man snakker engelsk, men tysk og fransk er vanskelig! Det var god stemning og hyggelig – selv om vi er konkurrenter, sier Gustav, og legger til:

– Og så er det jo moro å komme til Paris og gjøre det så bra til tross for at jeg bare er 13 år!

Fra rock i UKM til klassisk i Paris

Men det er ikke bare i klassisk musikk Gustav gjør det bra. Nylig deltok han i Ungdommens kulturmønstring (UKM) på Trikkehallen i Nordre Aker, sammen med kompisene Harald Ramm Haugland, Njord Kårason Fossnes og Kristian Henrik Berlin i rockebandet Uhørt.

Uhørt gikk som et av to musikkbidrag videre til fylkesmønstringen. Riktignok var UKM-deltakelsen i en litt annen sjanger. Og det er veldig annerledes å opptre med et rockeband enn i en klassisk musikkonkurranse, skal vi tro Gustav.

– Det er veldig forskjellig. Med rockebandet er ikke detaljene så viktige. Å spille alle tonene perfekt er ikke nødvendig så lenge du har god energi og viser god utstråling. På klassisk fiolin må man virkelig øve på detaljene. Dommerne hører hver minste ting! Begge deler er veldig moro, på hver sin måte, sier Gustav.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...