Nordre Aker Budstikke

– Unge kunstnere gjør det sjæl

Bidragsyterne til magasinet Fletta er unge kunstnere. Foto: FLETTA

De to jentene fra Tåsen lanserer nytt magasin på Kjelsås, for at unge kunstnere skal få vise seg fram.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2017 kl 17:44

KJELSÅS: Fletta kunstmagasin markerer utgivelsen av sin første utgave, og inviterer til lanseringsfest fredag 27. januar klokken 18 på Avd. Frysja i Frysjaveien 42.

Utfordrende å komme fram

Nora Savosnick og Hanne Korsnes fra Tåsen, på Avd. Frysja. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Det er kunstnerne Nora Savosnick (20) og Hanne Korsnes (23), begge fra Tåsen, som står bak magasinet som ble etablert i fjor høst. Tanken er at unge kunstnere skal få en arena å vise fram kunsten sin på.

Allerede sommeren 2016 tok de tingene i egne hender og arrangerte Fletta kulturhelg for unge kunstnere, på Avd. Frysja. Deretter begynte de å samarbeide også i kunsten, og holdt felles utstilling på Ullevål før jul.

En del av bakgrunnen var at de opplevde det vanskelig å få innpass i etablerte gallerier som ukjente, unge kunstnere.

Skaper arenaer for unge kunstnere

Nå tar de det ett steg videre: Magasinet Fletta skal være en plattform der unge kunstnere kan få uttrykke seg, også de under høgskolealder, uavhengig av bakgrunn og kunstform.

I tillegg til å være et magasin, er noe av tanken at Fletta skal være en møteplass for alle involverte, der de kan dele og utfordre hverandres ideer. Med på laget er det for øyeblikket mellom 20 og 30 engasjerte unge mennesker.

LES OGSÅ: Jente 15 år om drikke- og ruspress: – Bare tull at det ikke går an å si nei!

– Fletta kunstmagasin favner i sin første utgave foto, tegning, maleri, musikk (ja, vi lover!), essays, dikt, intervjuer, noveller og utstillinger, sier Nora Savosnick i en pressemelding i forbindelse med lanseringsfesten.


LES OGSÅ: Tåsen-jentene gir mer til lokalmiljøet

Non-profit

Fletta er en non-profit organisasjon bestående av en gruppe engasjerte, unge mennesker som «arbeider med å hjelpe unge kunstnere ved å tilby en samlet arena for alternative tenkemåter.»

De medvirkende gjør det på frivillig basis, og magasinet er finansiert av stipend, samt innsamling på nett.

– Tanken bak er at man skal ha et magasin av unge og for unge. Derfor, for å nå ut til flest mulig, vil magasinet gis ut gratis. Et ønske er også å skape nettverk mellom unge kunstnere og kunstinteresserte, på tvers av bakgrunn og kunstform, sier Nora.

LES OGSÅ: Fletta-jentene: – Vi ringte til veldig mange, men fikk bare nei etter nei...

Faste utgivelser

Magasinet skal etter planen utgis hver tredje måned. Hver utgivelse har et eget tema for innhold. En «open call» oppfordrer alle unge kunstnere i Norge til å bidra med det de har, og redaksjonen er åpne for kunst av alle slag. Magasinet er ute etter å flette sammen ulike og spennende kunstformer for å skape noe nytt for å utvide, og ikke minst utfordre, den generelle oppfatningen av hva kunst er.

– Jeg følte at konseptet var interessant og at det også muligens ville fylle et tomrom, på den måte at vårt arbeid kunne ha en faktisk betydning, sier Daniel Edvard Askeland-Gjerde, en av bidragsyterne til magasinet.

Lanseringsfesten finner sted i Frysjaveien 42, fredag klokken 18. Arrangørene lover en kveld med live-musikk, performancekunst, slam-poesi, og en hemmelighet som avdukes i løpet av kvelden. Det blir servering, og det er gratis inngang.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...