Nordre Aker Budstikke

Utvider festivalen – med a-ha!

Morten Harket og a-ha gjør sin første festivalopptreden i Oslo, på Grefsenkollen neste sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

OverOslo-festivalen på Grefsenkollen utvider i 2022 med én ekstra dag. Øverst på plakaten står a-ha.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2021 kl 11:34

GREFSENKOLLEN: Det blir norsk pophistorie av ypperste klasse når a-ha headliner den nye, første festivaldagen på OverOslo i 2022. Festivalen, som har blitt koronaavlyst to år på rad, bortsett fra en hagefestvariant i sommer, satser på å være tilbake for fullt neste år.

Festivalen går 15. til 18. juni 2022, men denne uka har arrangørene hintet på Facebook om at det også ville skje noe lørdag 11. juni. Fredag kom avsløringen om at det blir en fullverdig, ekstra festivaldag. Og på toppen av plakaten står altså a-aha.

– I kategorien ting man aldri trodde skulle skje, har vi i dag kommet til en medium stor festival på en kolle og tidenes suverent største norske band: a-ha gjør OverOslo, dere! Lørdag 11. juni 2022 står Morten, Pål og Magne på en festivalscene i Oslo for aller første gang. Det tok 36 år. En lang og utsolgt verdensturne avsluttes med Bjørvika Skyline som bakteppe, skriver de i et nyhetsbrev, og legget til:

– Det får man vel kalle en staselig markering av vårt 10-årsjubileum og en ålreit retur til festivallivet etter to kjipe år.

I år lanserte OverOslo også en ny festival, utelukkende for 16-åringer:


– Bandet ønsket selv at dette skulle være en full festivaldag, ikke en a-ha-konsert alene. Derfor syr vi sammen en full pakke med ni artister på tre scener. Co-headliner er allerede klar i engelske Simple Minds, et band som vi også har jobbet lenge med å få hit, sier festivalarrangør Thorkild Gundersen til Aftenposten.

Videre spiller også Fay Wildhagen med band, Todd Terje og Pogo Pops 11. juni.

Resten av festivalprogrammet, fra 15. til 18. juni, er mer eller mindre det samme som nå har blitt flyttet to år på rad – fra det som skulle være 10-årsjubileet i 2020 – og består av blant andre Pet Shop Boys, Sigrid og Cezinando.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...