Nordre Aker Budstikke

Varmer opp til den store turen

X-The Future er klare for UKM-festivalen i Stjørdal. Foto: TIRIL HAGA

X-The Future leverte dansevarene på UKM i mars, og nå venter belønningen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2019 kl 17:08

DISEN: UKM (Ung kultur møtes) ble arrangert på Cosmopolite scene, i SoriaMoria-bygget, onsdag 20. mars. For fjerde gang slo bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka, Sagene og Nordre Aker seg sammen for å arrangere UKM sentrum/nord – der ungdommer kan møte likesinnede, utvikle sine talenter og vise frem det de brenner for! Om det så er dans, musikk, skuespill, film, kunst, humor eller poesi – det er bare fantasien som setter grensene.

Ingen konkurranse

UKM er ingen konkurranse, men det er likevel noen deltakere som plukkes ut til å gå videre til Oslo-festivalen, før den landsdekkende UKM-festivalen. Tidligere fikk deltakerne vite hvem som gikk videre samme dag som lokalmønstringen, men nå får de ikke høre «resultatene» før etter et par dager - her kan du lese tidligere sak i Nordre Aker Budstikke.

Tora, Alba og Emil koser seg i dansegruppa som trener på Svetter'n. Foto: TIRIL HAGA

Dansegruppa X-The Future, fra Disen, var en av deltager-gruppene som etter UKM Oslo, fikk gla'meldingen om at de var videre til den landsdekkende UKM-festivalen, i Stjørdal, fra 24. - 28. juni - her kan du se dansen fra UKM i mars:

– Vi har aldri kommet så langt før, sier en storfornøyd Tora (13) fra Grefsen.


Hun er en av de talentfulle danserne i X-The Future, og som Nordre Aker Budstikke møter ved Svetter'n i forrige uke.

– Jeg tror de kommer til å få litt sjokk, siden vi er «minst». Vi gleder oss til å oppleve nye ting sammen, legger Lilly (12) til.

Dette er oppvarmingen til kveldens dansetrening:

Spente, men gleder seg

X-The Future reiser til Stjørdal sammen med de andre utplukkede gruppene og deltagerne fra UKM Oslo.


Den energiske gjengen på Disen er selvfølgelig spente på flere ting, blant annet på hvordan det blir å overnatte borte sammen. Men nervøse for danseopptreden, det er de ikke:

– Jeg bare gleder meg jeg. Spesielt til å få glede av å underholde publikummet og få applaus, smiler Emil (13).

De forteller også at de er alle gode venner, og at de har det mye moro sammen, også med danselærer Vijai Kurunathan, som i tillegg til X-The Future også er med i dansegruppen Two1Three.

Bare å ønske dansegruppa lykke til i Stjørdal!

LES OGSÅ: Hvorfor heter en så staselig bygning Svetter'n?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...