Nordre Aker Budstikke

Venter nesten 2000 besøkende til julemarkedet på Skjerven

Tradisjonen tro - snart klart for julemarked på Skjerven Gård i Maridalen - med eller uten snø. Foto: SKJERVEN GÅRD

– Egentlig er det feil at det heter julemarked, tanken bak var å skape «Julestemning på Skjerven gård». Men på folkemunne blir det julemarked likevel, forteller Tori Bakke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2015 kl 20:15

MARIDALEN:Tradisjonen tro er det igjen tid for det årlige julemarkedet på Skjerven gård helgen 12. og 13. desember. Eller kanskje er det først og fremst tid for å få julestemning.

LES OGSÅ: Den lesbiske presten som tar et rått oppgjør med Kirken

Det begynner å bli noen år siden første julemarkedet på Skjerven. Det startet faktisk helt tilbake i 2004.

– Da hadde vi det åpent fire dager, torsdag til søndag, og vi hadde det bare i drengestua. De første årene kom det kanskje 50 mennesker innom i løpet av de fire dagene. De siste tre-fire årene har det stabilisert seg på cirka 1600-1700 mennesker innom i løpet av helgen, sier Tori Bakke.

Unikt

Det er alltid hyggelig å komme på julemarked på Skjerven, bondegården et lite stykke innover på Maridalsveien. Hester, sauer, kanin, katt, hund og ikke minst nissen. Som med sin helt spesielle nissedrakt, karret av saueulla fra Skjerven, sitter på låven og venter. Høner har det også vært der, men en ivrig rev i området har spist de opp, én etter én.


– Det beste jeg synes ved å arrangere et slikt julemarked er at vi skaper noe unikt for hele familien, noe som skaper hygge og tradisjoner. I Oslo er det få gårder, om noen, som inviterer folk hjem til seg som vi gjør, sier Tori.

LES OGSÅ: Listhaug og Høie vil at hele Norge skal se til Skjerven gård

– Mange er på let etter den gode julestemningen og det tror jeg de får hos oss. Ved å satse på bredde i tilbudene våre kan hele familien hygge seg på gården; barna kan hoppe i høyet, sitte på fanget til nissen eller høre julefortelling, de voksne kan titte på alt vi og utstillerne har å vise frem. Her kan man treffe naboen eller andre i nærmiljøet, og kjøre hest og vogn.

Sammen med resten av familien Bakke på Skjerven er forberedelsene godt i gang til julehelgen.

– Jeg hører om familier som har det som tradisjon nå å komme hit på julemarkedet hvert år. Det synes vi selvsagt at er veldig hyggelig å høre, sier Tori.


LES OGSÅ: SiO starter juletradisjon på Kringsjå

Samlende

Tori nevner også at julehelgen er samlende for Maridalen.

– Jeg synes det er fantastisk at en sånn helg er samlende for dalen vår, siden de aller fleste frivillige som hjelper til kommer fra Maridalen. For mange er det også blitt en tradisjon, det å hjelpe til på markedet.

LES OGSÅ: Har Gunn det kuleste og beste firmanavnet i Norge?

Tori legger til:


– Som venninna mi, julefortelleren, skrev så fint; «Skjerven - der hvor by og land møtes!
Kunnskap, omsorg, hjerterom og glede». Var ikke det flott?

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...