Nordre Aker Budstikke

Verdensmester (22) fra Kjelsås vant realityserie

Anine Ahlsand sammen med programleder Tom Stiansen ved Lindesnes fyr ved starten av 71 grader nord-konkurransen. Anine sto igjen som vinner på Nordkapp. Foto: TVNorge

Anine Ahlsand fra Kjelsås har NM- og VM-gullmedaljer i orientering, ski-orientering og langrenn. Nå kan hun også føre "gull" i 71 grader nord på merittlista.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2018 kl 13:25

KJELSÅS: 22 år gamle Anine Ahlsand er et kjent navn for dem som ferdes i orienterings- og langrennsmiljøet. Hun har blant annet gull i junior-VM, junior-NM og senior-NM i orientering, samt gull i junior-VM og junior-NM i ski-orientering, og gull i junior-NM i langrenn.

Anine har konkurrert for Kjelsås langrenn og Nydalens Skiklub orientering, og sist for NTNUI Orientering i Trondheim, der hun er sivilingeniørstudent.

Etter flere år med satsing på toppidretten, meldte Ahlsand selv på NTNUs blogg i januar i år, at hun nå vil rette fokuset sitt mot studiene.

Anine Ahlsand fotografert ifbm. et renn i Sognsvann snøpark i 2014. Foto: Andreas Lindbæk (arkivfoto)

Reality-kjendis

Men det er ikke bare innen idretten Anine Ahlsand har blitt kjent. I høst har vi kunne følge henne i den 20. sesongen av TVNorge-realityprogrammet 71 grader nord.


Finaleprogrammet ble sendt torsdag kveld, og der så vi Anine gå seirende ut på Nordkapplatået, etter at det kun var hun og konkurrent Robin Pay (31) igjen i programmet.

På innspillingstidspunktet tidligere i år var Ahlsand bare 21 år gammel, noe som gjøre henne til tidenes yngste vinner av TVNorge-serien, kan Dagbladet melde.

– Det visste jeg faktisk ikke om før Tom (Stiansen, programleder, journ.anm.) sa det. Det var også veldig kult. Det viser at man ikke nødvendigvis trenger å være stor og sterk for å vinne. Man kommer langt med å være smart og ha stamina, sier Ahlsand til Dagbladet.

Flytter til Australia

Hun forteller videre at turene var tunge og at de verken hadde fasiliteter som dusj eller at noen lagde mat til dem.

– Man må hele tida nullstille seg psykisk. Jeg mestret det, og visste jo hva jeg hadde meldt meg på, men det er helt annerledes når man faktisk blir låst inn i en boble, sier Anine i intervjuet, som du kan lese i sin helhet her.


Etter innspillingen var det rett tilbake til eksamensforberedelser på NTNU. Premien fra 71 grader nord er på 300.000 kroner, og en Toyota. Pengene kommer godt med når hun på nyåret fortsetter studiene i Australia.

Vi gratulerer Anine med seieren!

Som utøver både i Kjelsås IL og Nydalens Skiklub, har Anine hyppig frekventert Nordre Aker Budstikkes spalter. Under kan du lese noen av sakene om henne i arkivet vårt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...