Nordre Aker Budstikke

– Vi bor jo i den kuleste bydelen i Oslo!

MAGISK: Susanne Sundfør var det store trekkplasteret, på en sterk norsk OverOslo-dag. Litt av en artist å ha spillende i «hagen». Mange av dem vi møtte var nettopp fra festivalens nærmiljø. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er dommen fra Ingvild Sommer fra Kjelsås etter en utsolgt norsk aften på OverOslo, der Susanne Sundfør trollbandt amfiet, og Daniel Kvammen tok seg et bad i Trollvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2016 kl 15:06

GREFSENKOLLEN: – Det var helt rått å få spille her. Så utrolig bra stemning. Jeg har aldri vært her oppe før, fortalte Daniel Kvammen til Nordre Aker Budstikke etter å ha spilt i et stappfullt DNB-telt på OverOslos andre dag.

Du fortjener en som meg-artisten fra Geilo satte litt fyr på festivalens scene to onsdag kveld. Heldigvis hadde han fått avkjølt seg tidligere på dagen.

Daniel Kvammen var på Grefsenkollen for aller første gang. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg kom opp i tre-tida i dag, og har badet borti skogen her også. For et sted. Det var en drøm. Folk var så gira. Det er en takknemlig jobb, sa en smilende og lett overveldet Kvammen.

Dag to av OverOslo, med et reinspikka norsk repertoar, var utolgt.


Thomas Dybdahl. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lillebjørn-jubileum

– Velkommen til en totalt utsolgt, norsk musikkaften, sa festivalsjef Lars Fosdahl, da han introduserte kveldens andre artist fra amfiscenen. En dinosaur å regne i norsk musikkliv, og en som Lars og Thorkild i festivalledelsen har ønsket seg lenge.

Lillebjørn Nilsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er ett navn vi har hatt på blokka helt siden starten. Men vi har fått nei i seks år. Endelig svarte han ja i år. Han er Oslopoeten, Lillebjørn Nilsen! sa Fosdahl.

Og Nilsen skapte allsang med Barn av regnbuen og Tanta til Beate, før han sa at noen hadde minnet ham på at han har 50-årsjubileum som artist i år.


– Det er ikke fordi jeg er så fryktelig gammel, men fordi jeg startet veldig tidlig, sa Lillebjørn, og framførte det som ifølge ham selv var den første sangen han skrev: Danse, ikke gråte nå.

SE STOR BILDESERIE AV ARTISTER OG PUBLIKUM HER!

Sterk, norsk plakat

Marit Larsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den norske kvelden på Grefsenkollen ble åpnet av Minor Majority i den tidlige ettermiddagssolen, fulgt av Lillebjørn Nilsen, Daniel Kvammen, Thomas Dybdahl, Marit Larsen og avsluttet av Susanne Sundfør.

Onsdagens headliner ga av seg selv, og engasjerte et publikum, som på første rad spente fra tenåringer til dem nærmere pensjonalder.


DE FRIVILLIGE: Derfor kommer de igjen og igjen for å jobbe på OverOslo

Hedvig Morken fra Grefsen og Tove Solberg fra Ullern, men tidligere Grefsen-beboer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nabolagsfestival

De to venninnene Hedvig Morken og Tove Solberg var på OverOslo for andre gang, og hadde fått billetter i gave fra døtrene sine.

– Når det blåser riktig vei trenger jeg ikke å dra opp hit, da kan jeg sitte på terrassen og høre musikken, smiler Morken fra Grefsen, og legger til at hun er mektig imponert over hva festivalen i nabolaget har blitt til.

Det er også Line Karlsen fra Nesodden.


– Jeg var her det første året. Da var det ikke så stort. Det er en helt annen skala over dette, sier hun.

Janne Andersen og Line Karlsen fra Nesodden, kunne se helt hjem fra Grefsenkollen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ingvild Sommer fra Kjelsås og Astrid Kleivland fra Årvoll har vært på OverOslo før, og hadde tatt med seg venninnene Eirin Hoel Hauge fra Abildsø, Tove Galaaen fra Holmlia og Kari Brudvold fra Sagene til festival på Grefsenkollen for første gang.

– Det er et mer voksent og sivilisert publikum her oppe, sier Kari, til latter fra venninnne.

De gledet seg mest til Susanne Sundfør da Nordre Aker Budstikke snakket med dem onsdag ettermiddag.

– Jeg bor jo i Nordre Aker, og syns det er veldig bra med en festival i nabolaget. Det er ganske gøy å bo i den kuleste bydelen i Oslo, avslutter Ingvild.

KOMMENTAR: – Bor vi i den beste bydelen?

SE STOR BILDESERIE AV ARTISTER OG PUBLIKUM HER!

Eirin Hoel Hauge, Astrid Kleivland, Tove Galaaen, Kari Brudvold og Ingvild Sommer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

NORDRE AKER BUDSTIKKE ANMELDTE ÅPNINGSKONSERTENE TIRSDAG:

Det var fullsatt og utsolg på OverOslo tirsdag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Godt vær, god stemning. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...