Nordre Aker Budstikke

– Vi gjør dette fordi det er så veldig moro med lokalhistorie!

Bak fra venstre Fred Borg, Rannveig Lauksund, Kjersti Kleiven, Marianne Faye, Ivar Christiansen, og mellom første og bakre rekke, Tove Christiansen. Foran fra venstre: Frøya Lauksund, Mona Aurora Nortvedt og Mina Petsold. Foto: AKERSELVA KULTUR- OG TEATERLAG

Sier Ivar Christiansen, som sammen med blant annet denne gjengen fra Nordre Aker skal fortelle deg om vandrerhistorier fra andre siden av by'n.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2017 kl 13:04

NORDRE AKER: Denne gjengen fra Nordre Aker gleder seg til å spille mer teater.

De er engasjert i Akerselva Kultur- og teaterlag.

Onsdag er det premiere på Vandrehistorier på Malerhaugen. Stykket går også torsdag, fredag og lørdag. Gjennom teaterstykket forteller de historier fra Malerhaugen/Ensjø og Vålerenga.

15 år

I 15 år har teaterlaget underholdt med selvskrevne kulturhistoriske forestillinger forskjellige steder på Oslo Øst.

– Vi gjør dette fordi det er så veldig moro med lokalhistorie! Og moro å lage teater også. Jeg vil si vi er en imponerende stor gjeng med entusiastiske frivillige som skaper drama og teater med et historisk perspektiv av stor kvalitet, inviterer Ivar Christiansen, en av skuespillerene.


Årets forestilling - «Vandrehistorier på Malerhaugen» - byr på utendørs vandreteater med lokalhistoriske scener fra Ensjø, Malerhaugen, Etterstad og Vålerenga.

Med tablåer

– Vi har laget et lokalhistorisk stykke med 15 tablåer som starter på Ensjø og ender på Vålerenga. Med smakebiter fra industri-, kriminal-, krigs- og musikkhistorie i form av fantasifulle og musikalske tablåer. Sier teaterlagets leder Tove S. Christiansen.

Premiere er onsdag til uka, 7. juni. Deretter spilles stykket torsdag, fredag og lørdag.

Det er også en lukket forestilling 7. juni kl. 1900, men da kun for medlemmer av Vålerenga historielag.

Billetter ved inngangen til Ensjøtunet Omsorg+, Malerhaugveien 10b på Ensjø.

Om Akerselva Kultur- og Teaterlag

Akerselva Kultur- og Teaterlag (AKT) er med på andre produksjoner, men lager også egne ting. De har blant annet deltatt i Maridalsspillet og Elvelangs. Videre, oppstart av AKT var markeringen av arbeiderkvinnenes kamp gjennom 100 år i vandreteateret langs elva.

I 2006 laget de stykket om Prinds Christian Minde - De fattiges kvartal - i Storgata i Oslo. AKT har for det meste opptrådt utendørs, og bidratt med bablåer og vandreteater.

Noe av hva Akerselva Kultur- og Teaterlag har vært med på:

• Vi som elsker Torshov 1 (2016)
• Smått og stort langs elva på Sagene (2015)
• Nydar`n og Vårs (2014)
• Vålerenga – VIF 100 år (2013)
• Den røde hane
• Hjemkomsten
• De fattiges kvartal
• Alices in wonderlang - Elvelang
• Schou - Elvelangs
• Fremtidsvisjoner - Elvelangs
• Jenter langs elva II
• Jenter langs elva 1


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...