Nordre Aker Budstikke

Vi leter etter dem som står på for å gjøre noe for andre

Foto: Courtney Catalano/Wikimedia Commons/Nordre Aker Budstikke

Har du tips til saken? Send tips!

Vi vet de er der ute. Medmenneskene og ildsjelene, som uten å forvente noe tilbake stiller opp for å gjøre noe og hjelpe andre til en bedre hverdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2016 kl 16:31

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke, i samarbeid med turneen Vår Jul og Storo Storsenter, ønsker å hedre en person i lokalsamfunnet som har gitt av seg selv, og utmerket seg som en ildsjel og et godt medmenneske og ildsjel for andre, det siste året.

Nominer kandater ved å sende en e-post til post@nab.no nå!

Se video med sang og oppfordring fra Maria Arredondo, Torstein Sødal og Martin Halla her!

Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla er med å hedre Årets ildsjel og medmenneske. Se og hør dem her! Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Årets ildsjel og medmenneske

– I år vil Årets Navn i stedet bli Årets medmenneske og ildjsel, kåret av Nordre Aker Budstikkes lesere. Sammen med Vår Jul og Storo Storsenter ber vi leserne nominere personer som virkelig fortjener en oppmerksomhet for å være et godt medmenneske og å gjøre en forskjell lokalt, forteller redaktør i Nordre Aker Budstikke, Karl Andreas Kjelstrup.

Hva er et godt medmenneske?

Men hva er egentlig å være et godt medmenneske?


– Å ha evnen til å sette seg inn i andres situasjon, sa en.

– Er å bry seg om andre medmennesker, sa en annen.

– Det motsatte av å være egoist, sa en tredje.

De er der ute hele tiden, disse snille menneskene. Som uten å forvente noe som helst tilbake, stiller opp for andre. Gir hjelp og omsorg til andre.

Det kan være småting - som kanskje å gå i butikken for en person som ikke er i stand til, eller ikke orker, å gjøre det selv.


Måker uoppfordret for naboen?

Kanskje en besøksvenn, som lyser opp i hverdagen til en annen.

En i idrettslaget som alltid stiller opp for spillerne og klubben?

En mor eller far som er spesielt inkluderende overfor andre barn på skolen eller i barnehagen?

Men å være et godt medmenneske kan også handle om å ikke være fordømmende overfor andre - ikke dømme folk som kanskje er og lever annerledes enn oss selv.

Tillit og respekt

Heidi Karsrud Nordal i Bydel Nordre Aker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi spurte også Heidi Karsrud Nordal, prosjektansvarlig for Alders- og demensvennlig by i Bydel Nordre Aker.

– Jeg vil beskrive et godt medmenneske som en som er raus og ser den enkelte i en stor mengde med folk. En som bryr seg for den du er. I tillegg ikke en som viser omtanke bare for nysgjerrighetens skyld, sier Heidi.

Hun trekker frem at et medmenneske er en som tar kontakt, og ikke trekker seg unna.


– Og en som ser ressurser hos den enkelte selv om noen har sine utfordringer i livet. Et medmenneske viser tillitt og gjensidig respekt uansett alder og kulturer.
Et medmenneske er trygg på seg selv, og kan møte andre med ydmykhet.

LES OGSÅ: Da Elsa følte seg ensom, deprimert og kom i 90-årskrisen, fant hun løsningen i nabolaget!

Hvem bør hedres?

Det er sikkert mange flere andre forståelser og oppfatninger av det å være et godt medmenneske, og for å løfte noen av disse gode menneskene frem og opp i Nordre Aker Budstikke i 2016, så trenger man på ingen måte å oppfylle alle disse eksemplene.

De nominerte vil så kunne stemmes på gjennom Nordre Aker Budstikke.
Og nå trenger vi din hjelp. Nominer kandater ved å sende en e-post til post@nab.no.

Frist 15. november

Fristen for å nominere er 15. november.

Fortell i e-posten kort om hvorfor denne kandidaten fortjener å hedres ekstra.
Og hva er en ildsjel og et godt medmenneske? En som har gitt av seg selv, gjort hverdagen bedre for en eller flere andre, eller som på annet vis har bidratt til å spre glede og positivitet. Den du nominerer må naturlig nok ha tilknytning til Nordre Aker.
Konsert og 10.000 kroner

– 29. november er det stor julekonsert i Grefsen kirke, med Martin Halla, Maria Arredondo og Torstein Sødal. Da vil vinneren bli trukket frem under konserten for sine gode gjerninger med å hjelpe og å se andre, sier Kjelstrup.

LES OGSÅ: Tar frivilligheten på alvor: Nå skal frivillige i Nordre Aker få skikkelig opplæring

10.000 til et gdt formål

Men det stopper ikke der. Storo Storsenter, ved senterdirektør Unni Merethe Aasgaard, vil dele ut en sjekk på hele 10.000 kroner til Årets medmenneske i Nordre Aker. Pengene får vinneren gi videre til et lokalt, godt formål. Stort eller lite.

Nominer kandater ved å sende en e-post til post@nab.no nå!

Artister og lokalt barnekor

Torstein Sødal, Maria Arredondo og Martin Halla deltar under konserten og er med å hedre Årets ildsjel og medmenneske i Nordre Aker. Foto: PROMO

– Vinneren får selvsagt også billetter til konserten. I tillegg til Martin, Torstein og jeg, skal også det lokale barnekoret Ludo bidra til konserten, sier Maria Arredondo.

Artisten fortsetter:

– Julen handler om å gi av seg selv og å se andre. Under julekonserten vår den 29.november i Grefsen kirke vil vi fokusere på dette, og som nevnt trekke frem den i Nordre Aker som har blitt stemt frem som Årets medmenneske, sier Arredondo.

Nominer den du mener fortjener heder som Årets medmenneske 2016 i Nordre Aker, ved å sende en e-post til post@nab.no innen 15. november.


I 2015 var det Bastionen som vant prisen, da den het Årets Navn.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...