Nordre Aker Budstikke

– Vi ringte til veldig mange, men fikk bare nei etter nei...

Avdeling Frysja inneholder to haller, hvor én skal brukes til kunstutstillinger og én til arrangementer som «open mic», fra venstre Nora og Hanne fra Tåsen. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

...Derfor tenkte vi - nei, vi gjør det bare sjæl! Sier tåsenjentene Nora (20) og Hanne (23), og lagde likesågodt egen festival.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2016 kl 22:00

FRYSJA: 22.-24. juli samles kunstnere fra hele Oslo i kunstnerbygningene ved Brekkedammen - med ulike innslag gjennom hele helgen. Fra performance art til opera, med tema om oppvekst og livets overganger. For første gang kommer Fletta Kulturhelg, og det er helt gratis å delta.

To unge kunstnere fra Tåsen, Nora Savosnick (20) og Hanne Korsnes (23), har jobbet døgnet rundt i ukevis med planlegging av kulturhelgen på Kjelsås nedenfor Teknisk Museum.

– Vi vil vise at unge kunstnere finnes, og at vi jobber hardt for å bli sett. Man trenger ikke å dra på kunstgallerier for å se god kunst, sier Nora.

Nora Savosnick og Hanne Korsnes jobber døgnet rundt for å gjøre klar kulturhelgen Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Tok festivalen i egne hender

Utstillingen i de gamle industribyggene viser blant annet foto og maleri i den ene hallen - arrangement og servering i den andre. Blant annet på lørdag blir det «open mic», og alle som ønsker kan lese egne dikt, tekster eller fremføre musikk.


Men det var ikke bare bare å finne lokaler, eller bli tilbudt å vise frem egen kunst når man ikke ennå har et kjent navn i kunstverdenen.

– Vi ringte til veldig mange, men fikk bare nei etter nei. Derfor tenkte vi - nei, vi gjør det bare sjæl!

Så ble det en kulturfestival likevel.

Mennesker har behov for å uttrykke seg, mener Nora.

– Det er viktig at det finnes flere måter å uttrykke seg på enn for eksempel en tekst med en rød penn som retter.


Hvor kommer navnet fra?

– Vi ønsker å flette ting sammen. Det var noe vi likte ved fletter. Det er så lett å forstå – det skal være tilgjengelig for alle. Vi fletter hverandres kreativitet sammen. Forskjellige verdener som kolliderer, og blir en enhet – en flette, sier Hanne.

Jentene har løpt byen rundt for å henge opp plakater til arrangementet. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Stipend

Nora og Hanne var en av få kandidater som fikk stipend fra Trafo, Nordens største samfunn for unge kunstnere, til å finansiere deler av kulturhelgen på Kjelsås.

Stipendet på 10.000 kroner skal brukes på leie av lokale, utstyr til utstillingene og gratis vin til publikum. Men selv vil ikke jentene tjene noe poenger på det.


Et av Hannes bilder fra serien «Mellom øyer». Foto: HANNE KORSNES

– Dette er ikke en profittgreie. Vi håper på å gå i 0. Hvis vi får overskudd, vil det gå til neste års arrangement, forteller Nora.

Hun fortsetter.

– Penger skal ikke binde oss. Det handler om kreativitet, og det er det vi forteller kunstnerene. De kan gjøre hva de vil. Vi har ingen sponsorer som begrenser oss.

«Layers» av Nora Savosnick. Foto: NORA SAVOSNICK

Gi tilbake

Ellers jobber Nora på gamlehjem og Hanne «maler kjellere.»

– Med Fletta kulturhelg er at vi vil gjøre dette til en årlig greie, slik at vi kan gi tilbake til kunstnerne og gi dem publikum.

Arrangementet vil bli filmet av profesjonelle fotografer. Det blir servert en forfriskning, samt enkel kafe.

Her er mer informasjon om arrangementet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...