Nordre Aker Budstikke

Vinsmaking – til og med på museet

Phil Loring er kurator i medisinsk historie ved Teknisk Museum. Nå inviterer han på en annerledes vinkveld på museet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Men nei, det handler ikke om å kjenne igjen snerp fra garvestoffer, eller kjenne forskjell på Bordeaux og Burgund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2016 kl 16:22

KJELSÅS: Nemlig helt tilbake til middelalderen. For vin har fra gammelt, gammelt av blitt brukt som medisin.

– Ja, både som legemiddel i seg selv og som en måte å blande med andre legemidler , for eksempel ved tilsetning av knuste urter og lignende i vinen. Legene hadde forseggjorte systemer for å matche forskjellige viner til ulike pasienter, basert på deres symptomer og temperament, forteller Phil Loring, kurator i medisinsk historie ved Teknisk Museum.

– Vi inviterer til vintesting, fordi vi synes det kan være en ny måte å engasjere nysjerrige voksne sammen med og om historien om medisin, legger han til.

LES OGSÅ: Tvillingene fra Tåsen klare for OL i Rio

Loring fortsetter.

Flere runder

– Vi planlegger flere runder med matkurs og andre mat-happenings i samme ånd. Vinsmakingen er en myk start på alt dette, og vi har valgt middelalderen fordi det er sterke og veldokumenterte sammenbindinger mellom måten leger fra middelalderen og renessansen forsto både kropp og vin, ifølge Loring.

LES OGSÅ: Da bystyrepolitikerne dro på Berg-befaring

Torsdag

Vinsmakingen er torsdag 2. juni, og man må melde seg på og kjøpe billetter.

– I stedet for å lære å kjenne igjen snerp fra garvestoffer eller kjenne forskjell på en vin fra Bordeaux og en fra Burgund, vil du bli tatt med tilbake til en tid der vin smakte svært annerledes enn hva det gjør i dag, står det blant annet i invitasjonen.


Arrangementet vil foregå på engelsk.

LES OGSÅ: Dro til Bolleland for å sjekke bilistenes syn

Norsk Teknisk Museum

Norsk Teknisk Museum er nasjonalmuseum for teknologi, industri, naturvitenskap og medisin og et eldorado for utforskende mennesker i alle aldre. Teknisk museums utstillinger: Museet har over 25 permanente og temporære utstillinger om energi, olje, industri, medisin, fly, biler og tog. Visjonen er å bli Norges mest synlige, dristige og dialogorienterte museum.

Nasjonalt medisinsk museum inneholder medisinhistoriske utstillinger og samlinger av gjenstander, bøker og arkivalia. Museet er integrert i Norsk Teknisk Museum - alt ifølge www.tekniskmuseum.no.

Her kan du lese mer om museet og påmelding.


Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...