Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kunnskapskilde åpner dørene for deg og meg

Deichmanske biblioteks nye filial skal lokke leselystne folk i alle aldre.

Ønsker folk velkommen: Bibliotekssjef Kristin Danielsen med byråd Hallstein Bjercke.

Et splitter nytt bibliotek inne i Nydalen videregåendes lokaler. Blant 8000 bind er det nå bare å forsyne seg. Her finnes noe for enhver smak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2014 kl 15:19

NYDALEN: - Vi gleder oss til å samarbeide med nærmiljøet og åpne dørene for befolkningen, sier byråd for kultur og næring Hallstein Bjercke (V).

Endringer i vente

Han har nylig lagt frem Borgernes bibliotek, en bibliotekplan for Oslo 2014-2018. Og i planen foreslås det enkelte endringer i filialstrukturen.

Rommen og Smestad filialer omgjøres til rene skolebibliotek. Bjerke filial relokaliseres til Økern og Nordtvet filial avvikles som folkebibliotek.

- Når man gjør slike endringer er det alltid noen som vil få litt lengre vei enn de hadde før, selv om resultatet for byen samlet vil være bedre enn i dag, sier Bjercke.

Nydalen var tidligere kun et skolebibliotek, men samlingen er nå utvidet og med det åpner også dørene for publikum. Biblioteket har 8000 bind fordelt på fag- og skjønnlitteratur, og boksamlingen skal utvikles ytterligere.

Det blir i tillegg muligheter for å lese aviser og å låne film og lydbøker. Filialen har også leseapparat for blinde og svaksynte.

LES OGSÅ: Byråd ønsker bøter mot fravær

- Nytt sentrum

- Byen endrer seg, og biblioteket må slå følge. Nydalen er et område hvor det har vært en stor og viktig byutvikling de senere årene.

- Fra å være et gammelt industriområde langs med Akerselva er Nydalen nå fullt av boliger og nye arbeidsplasser samt viktige utdannings- og kulturinstitusjoner.

- Det er kommet en ny t-banelinje. Bydel Nordre Aker har fått et nytt sentrum. Dette er helt i tråd med kriteriene for lokalisering av filialer i fremtiden. Da er det flott å kunne åpne en bibliotekfilial her, sier Bjercke.

LES OGSÅ: De har alle opplevd ulike former for press

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...