Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Kvalitet er viktigst

Mediene har i de siste vist triste eksempler på hvilken praksis som kan oppstå i barnehager når det ikke føres tilstrekkelig tilsyn. På denne bakgrunn...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Mediene har i de siste vist triste eksempler på hvilken praksis som kan oppstå i barnehager når det ikke føres tilstrekkelig tilsyn. På denne bakgrunn har SV jobbet for at kvalitet i private barnehager er satt på den politiske dagsorden.

Historiene som er kommet frem, om bruk av uholdbare straffemetoder og om familiebarnehager hvor barna sover på usikrede verandaer, har heldigvis fått Høyres byråd til å reagere med å ville skjerpe bydelenes tilsynsrutiner. Dette handler om rettsløse barn som selv ikke kan sette ord på hva de opplever.

I arbeidet med å oppnå full barnehagedekning bygges det som aldri før. Og for å nå målet oppfordres private initiativ for å skape flere plasser. SV har hele tiden påpekt at utbygging ikke må gå på bekostning av kvalitet. Barn har behov for og krav på et pedagogisk forsvarlig opplegg, trygge omgivelser og god omsorg.

Kravet til kvalitet skal selvfølgelig være like stort i private som i kommunale barnehager. De private barnehagene mottar store summer fra det offentlige for å drive barnehage, og det er bydelene som er delegert ansvaret i å føre det lovpålagte tilsynet med barnehagene. De er således pliktige til å kontrollere at det drives etter regler og forsvarlighet. Det er derfor skremmende når tall som Aften presenterer viser at bare hver femte private barnehage har fått tilsynsbesøk. Dessverre er mange bydeler i en økonomisk situasjon som krever så strenge prioriteringer at det går utover det lovpålagte. Det er uakseptabelt.

SV synes det er bra at fokuset nå rettes mot kvalitet i barnehagene, og forventer at byråd Ødegaard sørger for at bydelene umiddelbart utfører det tilsyn de er satt til. Vi vil at foreldre skal føle seg trygge når de sender sine barn i barnehagen. Det legges ned en fantastisk innsats fra de ansatte i Oslos mange barnehager, og de aller fleste barnehager gir et godt tilbud. Vi kan imidlertid ikke leve med den utryggheten manglende tilsyn innebærer.


Kari Pahle, SV

Leder i kultur- og utdanningskomiteen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...