Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kvinne (92) stygt skadet etter brutalt ran mandag

Kvinnen (92) hadde tatt ut 4.000 kroner på Coop Prix i Kjelsåsveien, bare minutter før hun ble ranet. Politiet antar at gjerningsmannen hadde observert dette. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Politiet har pågrepet antatt gjerningsmann, men ber nå om tips fra publikum etter en svært grov ranssak mandag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2014 kl 18:21

KJELSÅS: Kvinnen hadde vært på Coop Prix i Kjelsåsveien, der hun tok ut 4.000 kroner, i 15.20-tiden mandag. Like etter dette ble hun angrepet bakfra og dyttet, så hun falt. Gjerningsmannen stakk av med vesken hennes, mens kvinnen ble liggende igjen.

- Vi antar at gjerningsmannen har observert at hun tok ut pengene. Det var ganske brutalt dette, og det er klart at det er veldig, veldig ugreit, sier ordenssjef ved Majorstuen politistasjon, Bjørn Pedersen.

Kvinnen skal blant annet ha fått bruddskader, og ble kjørt til Diakonhjemmet.

Kjenning av politiet

Vesken hennes ble funnet igjen ved Kjelsåsløkka, men gjerningsmannen fikk med seg 2.000 kroner. De restererende 2.000 kronene kvinnen tok ut, skal ha ligget gjemt i vesken.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og satte inn store ressurser til å jobbe med saken mandag. Tirsdag formiddag ble antatt gjerningsmann pågrepet.

- Som følge av godt politiarbeid har vi pågrepet en person på bopel. Vi er ganske sikre på at det er han, sier Pedersen, som sier at pågrepne er en kjenning av politiet.

Han skal være mistenkt for denne typen kriminalitet tidligere, men for annen mindre graverende kriminalitet. Pedersen ønsker foreløpig ikke å gå ut med hva det var som ledet dem til gjerningsmannen, som ble pågrepet i sin egen bolig, men sier at det ligger godt etterretnings- og etterforskningsarbeid bak pågripelsen.

LES OGSÅ: Mads (23) har vært narkoman siden han var 12 år

Truet med kniv under innbrudd

Etter at mannen ble pågrepet, skal imidlertid politiet ha sammenliknet andre hendelser, og dermed ble det klart at han også er mistenkt for et innbrudd søndag ettermiddag.

Mannen skal da ha tatt seg inn i et bolighus i Lachmanns vei på Grefsen, men ble overrasket av huseier, som var hjemme. Mannen skal da ha truet huseier med kniv, før han forsvant fra stedet.

- Det var også ganske grovt, han ble tatt på fersken av eier, som var hjemme, og skal da ha truet han med et stikkvåpen, forteller Pedersen.

LES OGSÅ: - Modellagent befølte 15-åring på hotellrom

Ønsker tips

Politiet ønsker nå tips fra publikum, som kan ha observert vedkommende.

Han beskrives som 175 cm høy, trolig av halvt afrikansk opprinnelse. Han har mørkt krøllete hår, og skal ha vært kledd i grønn parkas og sort caps med hvit skrift. Han beskrives som mellom 18 og 30 år gammel.

Om du har tips kan du ta kontakt med politiet på telefon 02800, og be om å bli satt over til etterforskning på Majorstuen.

LES OGSÅ: Diamantringer for 100.000 kroner dratt ut av hendene på ansatt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...