Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader
Seksjonsheader

Nordre Aker Venstre:

«La oss gjøre Nordre Aker grønnere»

Hans Weinberger og Ingeborg Briseid Kraft i Nordre Aker Venstre. Foto: Nordre Aker Venstre

MENINGER: Venstre mener den store interessen for Grønne midler i Nordre Aker taler for å øke potten med deler av mindreforbruket fra 2018.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2019 kl 15:57

Planeten vår står ovenfor store utfordringer, ikke minst klimakrisen, men også minkende artsmangfold og nedgang i antall dyr og insekter som er av avgjørende betydning for menneskets eksistens. I kveld kan vi bidra til å gjøre noe med det.

I 2019 lyste Nordre Aker bydel ut prosjektmidler for grønne prosjekter. Nærmere hundre søknader kom inn og Nordre Aker Venstre er imponert over engasjementet til bydelens innbyggere. Søknadene dreier seg om små tiltak innenfor flere ulike områder som vil gjøre Nordre Aker til en grønnere bydel.

Nordre Aker redder ikke verden alene, men vi kan alle gjøre litt for å bidra til det grønne skiftet, som er helt nødvendig og som haster. Små tiltak for hver og en vil til sammen utgjøre en forskjell.

Summen som var avsatt til grønne midler for 2019 var 500.000 kroner. Totalt kom det inn søknader med en kostnad på godt over 5 millioner. På kveldens møte i bydelsutvalget skal politikerne bestemme hva bydelen skal gjøre med et mindreforbruk i årets budsjett på nærmere en halv million. Venstre foreslår å bruke pengene på å doble de grønne midlene for 2019 til 1 million kroner. Politikerne bør komme bydelens innbyggere i møte i deres engasjement for miljøet.

LES OGSÅ: Interessen for Grønne midler i Nordre Aker eksploderte etter oppfordring fra bydelsdirektøren

Red. anm.: Bydelsdirektøren foreslår å bruke det nevnte mindreforbruket til risikoavsetning:

Reelt mindreforbruk fra 2018 som skal vedtas disponert på kveldens BU-mæte er på 0,942 millioner kroner. Bydelsdirektøren foreslår midlene brukt til følgende:

  • Kvalitetssystemet EQS innføres i EHA sektor (eldre, helse og arbeid) våren 2019 og kostnader til systemforvaltning dekkes av virksomhetene gjennom trekk i driftsrammene som utgjør 27.000 for Bydel Nordre Aker
  • 450.000,- til å finansiere lønnskostnader til 1,0 årsverk GAT-koordinator/lokal HR-forvalter med syv måneders effekt i HR- og innovasjonsavdelingen. Stillingen er vedtatt opprettet i medbestemmelsesutvalget i sak 15/19 og skal ha overordnet ansvar for turnussystemet GAT og sørge for tilstrekkelige kontrollfunksjoner i grensesnittet mellom turnussystemet og lønnssystemet.
  • Resterende av mindreforbruket med 465.000,- foreslås til å øke bydelens risikoavsetning for 2019 til totalt 10,2 millioner kr.

BU-møtet finner sted i Nydalsveien 21 torsdag 13. juni kl. 18.00, og starter med Åpen halvtime, der innbyggerne kan ta ordet om saker de ønsker.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...