Nordre Aker Budstikke

Se bildene:

La oss mimre med trikken i vinterdrakt!

Kjelsåstrikken 1979: Trikk tilhenger 571 type TBO linje 11 til Kjelsås i Grefsenveien ved stoppestedet Grefsen stadion. Foto: Thoresen, Rolf / Oslo Byarkiv

Denne uken markerte trikken i Oslo 125 år! Og mens trikken har "pause" fra Grefsenveien kan vi mimre tilbake til Høkavogner og «Gøteborg-trikker» – og masse snø langs Kjelsåstrikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.03.2019 kl 09:12

KJELSÅS: «Elektrikken» ble den kalt, den elektriske sporvognen som hadde sin første avgang lørdag 3. mars 1894 i Kristiania. Som de første i Norden kunne innbyggerne i hovedstaden reise med en sporvogn som gikk helt av seg selv - uten en eneste hest foran.

– Historien om trikken er langt på vei historien om byen og byutviklingen i Oslo. Og som byen den er en del av, er trikken i dag en vital og fremtidsrettet bidragsyter til bybildet og kollektivtrafikken, sier konserndirektør i Sporveien, Torgeir Kristiansen.

125 år etter den spede beynnelsen frakter trikken over 50 millioner reisende, og er i dag en naturlig del av bybildet i Oslo.

Les mer om trikken historie her!

Vinter

Ennå er det over ett år til arbeidene med Grefsenveien er ferdige, og trikken igjen kan krabbe oppover mot endeholdeplassen i Midtoddveien på Kjelsås.


Denne uken gjorde også vinteren sitt tilbaketog, etter en vårlig forrige helg. Hva passer da bedre enn å trekke frem disse bildene av Kjelsåstrikken på skikkelig, godt gammeldags vinterføre?

Flere fotografer har foreviget Kjelsåstrikken i vinterskrud, den hyppigste er Rolf Thoresen. Kos deg med gode minner og hyggelige vinterbilder i bildeserien over!

Og her kan du lese om historien til Kjelsåstrikken: Bygget av lokale materialer, dødsdømt, men gjenoppsto! (PS! I saken kan du se bildet av den aller første avgangen til Kjelsåstrikken!

Glad i trikk? Da må du se denne skjønneheten som kom tilbake til Oslo, og vendesløyfa på Kjelsås, etter to tiår hos söta bror!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...