Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«La oss ta imot flyktninger fra Moria nå!»

Ungdom fra ungdomspartier og ungdomsorganisasjoner under en solidaritetsmarkering for flyktningene i Moria i høst. Foto: Jil Yngland / NTB

MENINGER: Flertallet i Oslo bystyre vedtok tidligere i år støtte å ta imot flyktninger fra Moira, men foreløpig har det skjedd svært lite. Rødt Nordre Aker ønsker derfor at vår bydel tar et initiativ overfor Oslo kommune for å få fortgang i denne saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2020 kl 15:52

Før møtet i bydelsutvalget 5. november fremmet Rødt derfor et forslag om at bydelen vår skal ta et initiativ overfor kommunen for å få noe til å skje. Vi ønsker at kommunen skal jobbe mer aktivt for å få flyktninger fra Moria til Oslo.

Rødt sa i det opprinnelige forslaget blant annet: «Bydel Nordre Aker er glad for at flertallet i bystyret i Oslo, bestående av Rødt, MDG, SV, Ap, KrF og Venstre, har støttet oppropet "”Evakuer barna fra Moria NÅ", og at de har bedt Byrådet orientere regjeringen om dette. Bydel Nordre Aker ønsker å stille opp for å ta imot barna.»

Petter Færevaag, Rødt. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Forslaget fra Rødt inneholdt en del detaljer, blant annet konkrete krav til antall, men forslaget ble krympet betraktelig. Det endelige forslaget, fremlagt av flertallet i BU, støttet heldigvis i all hovedsak intensjonen i det opprinnelige forslaget.

Følgende ble vedtatt av BU – mot stemmene til Høyre og Frp:


«Bydelsutvalget i Nordre Aker mener at Norge bør ta et større ansvar for flyktningsituasjonen i Moria-leiren. Bydelen er klar til å ta i mot flyktninger som Oslo kommune skal bosette.»

Men hva gjøres for å få dette til å skje?

Rødt utfordrer med dette bydel Nordre Aker til å synliggjøre hva som er gjort for å følge opp vedtaket, og å opplyse bydelens befolkning om hvordan saken står – gjerne her i Nordre Aker Budstikke.

DELTA I DEBATTEN! Send ditt innlegg til meninger@nab.no.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...