Nordre Aker Budstikke

Lagde elevenes egen «Mesternes mester»

Med rundt 700 tilskuere i skolegården kjempet Erle fra 5. klasse og Martin fra 7. klasse i finalen av Mesternes mester.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 10:33

GREFSEN: Fra februar til juni har Grefsen skole arrangert sin egen lokale «Mesternes mester». Etter idé av trivselslederprogrammet ved skolen, som skal aktivisere andre elever med lek og moro i friminuttene.

Trivselsleder og barne- og ungdomsarbeider Johnny Leo Olsen, har arrangert dette tidligere ved en barneskole i Tromsø. Han har bidratt til å få det hele i gang:

– Jeg fortalte og viste frem videoklipp fra Morensnes skoles Mesternes mester, og det var mange som syntes at dette virket spennende. Det blir mye fag for barna ellers i skoletiden, og slike arrangementer kan jo være med på å holde motivasjonen oppe, og gjøre at det mer morsomt å dra på skolen, tror Olsen.

Sosialt

– I tillegg er jo et slikt arrangement et godt bidrag til at elevene blir kjent på tvers av trinn og alder. Elevene har vært veldig spente og engasjerte, så ble det et topp arrangement med 180 påmeldte elever.

700 tilskuere

Med inspirasjon fra Mesternes Mester på TV, var det 11 øvelser som elevene måtte gjennom. Til slutt sto det igjen to finalister. Det ble Erle Hektoen fra 5D og Martin Freidher Hamm fra 7E. Ikke verst å delta i finalen med rundt 700 tilskuere i skolegården.


– Det var veldig gøy, men også litt flaut for det var så mange som så på, forteller Erle etter finalen tirsdag.

Det ble til slutt Martin som vant finalen.

– Jeg ble veldig glad da jeg vant. Det var jo også kult med publikum, men det gjorde at jeg ble litt nervøs før løpet, sier han.

Matte og fotball mest moro

Finaleløypa var følgende: Først stå to minutter i 90 grader - det er tungt for bena, løpe rundt skolen, hoppe tau, kaste erteposer i bøtter, kaste stikkball, skyte fotball i et lite mål, spørsmål om 4-gangern (hjernetrim), og også å balansere et egg på en skje.

Hva synes du var det morsomste gjennom løypa?


– Det var mattestykkene midt i! synes Erle.

Martin derimot, hadde en annen favoritt:

– Fotballen var mest morsom, erteposene var skikkelig vanskelig.

Neste år også?

Johnny forteller ellers at elevene allerede lurer på om dette også kan arrangeres neste år, og det kan godt være at skjer.

Rektor Are Enger støtter er veldig fornøyd med arrangementet:


– Dette skaper glede, lek og aktivitet for elevene våre. Jeg var litt spent på hvordan organiseringen skulle gå, med så mange elever og aktiviteter, i hvert storefri over en så lang periode. Men TL-sjef Johnny Leo har gjort et strålende stykke arbeid og han har hatt fantastiske medhjelpere i elevene, sier Enger og legger til:

– Elevstyrte aktiviteter, til glede for elevene, kan det bli bedre?

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...