Nordre Aker Budstikke

Lagde folkefest for kongeparet

Et tjuetall barn fra Sanatoriet barnehage veivet med flaggene da Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Nydalen for å bli servert lokal kultur og underholding. Foto: ANDERS JØRSTAD

Kong Harald og Dronning Sonja gjorde 17. maistemningen komplett i Nydalen og Ullevål Hageby.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 10:38

Nordre Aker: En svært folksom og heiende forsamling møtte kongeparet foran bydelshuset i Nydalen, hvor Maja Melvold Flåto (6) og Leo Moreno (6) Christiansen fra Sanatoriet barnehage sto for blomsteroverrekkelsen. Ordfører Fabian Stang og bydelsdirektør Mona Taasen sto også klare til å hilse på de celebre gjestene.
Lokal underholdning

Fra vip-plass foran scenen ved bydelshuset kunne kongeparet høre at skolekorpsene fra Tåsen, Kringsjå og Korsvoll gjorde dakapo av barnetogets hornmusikk, da de blåste ut 17. maistemning.

Grefsen skoles strykeorkester fortsatte i det mer klassiske og harmoniske. Maria Andrea Ringsaker (16) fra Engebråten skole gikk så over i det mer moderne, da hun til suggerende trommer og gitarriff sang klokkerene toner til countryballaden "The Story".

Kongelig på t-banen

Etter underholdningsinnslagene tok kongeparet bena fatt for en spasertur langs Akerselva. Vel fremme ved BI i Nydalen bestemte Dronning Sonja seg for å ta Nydalen t-banestasjon i nærmere øyesyn.

Bydelsdirektør Mona Taasen var først temmelig skeptisk til Dronningens ønske, ettersom det ikke sto på programmet. Men Kong Harald kunne smilende berolige bydelsdirektøren med at det sjelden gikk etter programmet når Dronningen var med!

Lekende konge

Etter uttalige avskjedsvink i Nydalen, gikk kongeparets ferd videre til Damplassen på Ullevål Hageby der om lag 3.000 feststemte ventet. Her gikk landets statsoverhode over i mer uformelle samtaler med enkelte av de mange barna som gikk i skytteltrafikk mellom 17. mailekene og godsakene i kafeteriaen.

Kongeparet tok også turen innom Ullevål seniorsenter for å slå av en prat med lokale seniorer over en kopp kaffe og kaker. Ved kongeparets bord var Krigen og fritidssysler noe som ble diskutert.

– Kong Harald er en veldig jordnær person, akkurat som sin far. Jeg synes kongebesøket i bydelen har gått kjempefint, forteller en fornøyd bydelsdirektør til Nordre Aker Budstikke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...