Nordre Aker Budstikke

Lager nye fortau og sykkelfelt i disse veiene

Det er foreslått flere tiltak i hele Prestegårdsveien, mellom Blindernveien og Sognsveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Blindernveien og Prestegårdsveien skal tilrettelegges for gående og syklende, melder Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2020 kl 13:16

BLINDERN: Nordre Aker Budstikke har nylig fortalt om sykkeltiltakene som planlegges i Eventyrveien i Ullevål Hageby allerede i oktober, og at en planlagt sykkeltilpasning i Niels Henriks Abels vei og Problemveien, mellom John Colletts plass og Gaustadalleen er forsinket.

Men dette er ikke de eneste veiene som skal sykkeltilpasses i større grad enn i dag, ifølge Bymiljøetaten. De ser nemlig på flere tiltak som vil gjøre det tryggere og mer attraktivt å gå og sykle i Prestegårdsveien og Blindernveien.

Tiltak er vurdert i hele Prestegårdsveien og i Blindernveien mellom Wilhelm Færdens vei og frem til Apalveien ved Blindern T-banestasjon. (Kart fra Bymiljøetaten)

Ifølge Bymiljøetaten er dette planene:

  • Det skal etableres ensidig sykkelfelt i Prestegårdsveien.
  • I kvartalet mellom Hasselhaugveien og Sognsveien utredes mulighet for fortau.
  • Det vil bli laget løsning for overvann langs Prestegårdsveien.
  • I Blindernveien skal det etableres tosidig fortau i kvartalet nærmest t-banen, og det er et ønske om å utvide eksisterende sykkelfelt i Blindernveien.
  • Det er også ønskelig å flytte bysykkelstativ i Blindernveien, sa dette vil gi gående større areal til å ferdes.


Tiltak er vurdert i hele Prestegårdsveien og i Blindernveien mellom Wilhelm Færdens vei og frem til Apalveien ved Blindern T-banestasjon.

Saken fortsetter under bildene.

Blindernveien skal få fortau på begge sider mellom t-banen og Problemveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sykkelfeltene lenger ned i Blindernveien skal etter planen utvides. Her fra strekningen forbi universitetet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Den nedre delen av Blindernveien har i dag sykkelfelter, men etter planen skal disse utbedres. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Tiltak i Blindernveien og Prestegårdsveien er planlagt utført i 2020. Det er sendt ut nærinfo til berørte beboere i Prestegårdsveien med mulighet for å uttale seg. Det sendes også ut nærinfo til berørte som bor i nærheten av Blindernveien, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke har fått opplyst at foreslåtte tiltak kan utføres innenfor den gjeldende regulerignen av veien, og omtales derfor som et «fast track»-tiltak.

Saken fortsetter under bildene.

Prestegårdsveien får ensidig sykkelfelt, fra Hasselhaugveien og til Sognsveien utredes muligheter for fortau. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Øvre del av Prestegårdsveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Under overskriften «Hvorfor gjør vi dette?», skriver Bymiljøetaten:

En overordnet målsetting i Oslo er å stimulere og legge til rette for økt bruk av miljøvennlig transport og øke andelen syklister. Å legge bedre til rette for gående og syklende er nødvendig for å løse utfordringene knyttet til befolkningsvekst, transportbehov, luftkvalitet og arealbruk i Oslo. Trygge og trafikksikre forhold for fotgjengere gjør det mer attraktivt for flere å gå. Et sammenhengende sykkelveinett er en forutsetning for å få flere til å velge sykkelen.


Prestegårdsveien og Blindernveien inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Gatene utgjør en viktig lenke for å knytte sammen universitetsområdet Blindern med eksisterende sykkeltilrettelegging i Ullevålsveien, Sognsveien og John Colletts allé.

Bysykkelstativet foreslås flyttet for å gi bedre plass på fortauet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bindernveien ved avkjøringen til Marienlyst skole og NRK. Tiltakene er planlagt helt frem til Wilhelm Færdens vei. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...