Nordre Aker Budstikke

OverOslo 2019:

Laleh vekket publikum. Tack – inte förlåt

Laleh åpnet ballet med «Make me smile», og klarte etterhvert å vekke publiken. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En god dose kjærlighet skulle til for å forvandle den første OverOslo dagen i 2019 fra en piknik i bakken til en skikkelig musikkfestival.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2019 kl 04:51

GREFSENKOLLEN: Svenske Laleh sto på Grefsenkollen-scenen for første gang onsdag, og var kveldens, og festivalens første virkelig store navn.

Og det var som et eneste stort smil hun entret scenen, sammen med et – i klesveien – fargesprakende band, til «Make me smile». Låta med refrengstrofen «I get all my kicks from love». Og det var med kjærlighet hun etterhvert skulle løfte denne første festivaldagen, som for mange startet litt ekstra trådt.

Laleh på OverOslo-scenen 19. juni 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

LES OGSÅ: Sondre Justad – Kongen av Grefsenkollen: – Det er faen ikke greit på noen som helst måte

Litt å jobbe med

Svenskene har kjent Laleh siden 2005, og selv med en opptreden i crazy-komedien Jalla! Jalla! i 2000, da hun var 18, var det først i 2011 at hun virkelig slo gjennom her til lands, og ble soundtracket til et av de mørkeste årene i vår moderne historie.

På Grefsenkollen i 2019 gir hun oss «Behåll ditt huvud», «Vänta!» fra årets album med samme navn, «En stund på jorden», og «Colours», som hun nærmest litt beskjemmet kan fortelle at hun første gang fremførte live på Skavlan. Men det er hun lei av å snakke om. Så kommer klassikeren «Live tomorrow» fra 2005, før hun sier at neste låt heter «Kristaller».

Laleh på OverOslo-scenen 19. juni 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Og den er også bra! legger hun til. Kanskje fordi publikum så langt ikke har vist seg som verdens mest entusiastiske, der de fortsatt sitter litt daffe i amfi-skråningen. Laleh og bandet gir og gir på energisiden, men det er først halvveis uti settet det «løsner».

BLA DEG GJENNOM BILDER AV LALEH OG PUBLIKUM:

Gåsehud

For deretter skjer det noe.

I det tonene til «Some die young» kommer ut av høytalerne, våkner publikum. Nå reiser alle seg, og tidvis trenger ikke Laleh engang synge selv. Fremføringen av «Some die young» under minnekonserten etter 22. juli i 2011 satte ord og musikk til det vi alle følte. I dag har den 62 millioner avspillinger på Spotify, og den gir gåsehud og klump i brystet fortsatt.

Publikum, Laleh på OverOslo. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Fra dette øyeblikk er OverOslo 2019 virkelig i gang, og det som til nå har fortonet seg som piknik i bakken, har endelig blitt musikkfestival.

Hun har publikum med seg nå, og stemningen løfter hun umiddlebart med «Tack Förlåt». Med de påfølgenede låtene får hun til og med dansen i gang blant publikum. På vakre «Goliat» drar den store lille damen på scenen i gang allsang med «Vi ska ta över världen. Vi ska bli stora. Vi ska bli mäktiga. Och vi ska göra jorden hel. Ja vi ska göra vattnet rent. Och vi ska aldrig skada varandra mer. Och vi ska slåss. Ja, vi ska slåss mot Goliat».

Laleh på OverOslo-scenen 19. juni 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Takk for alt dere gjør som ingen kanskje takker dere for. Tack. Puss, sier Laleh, til publikums «åååhh», og hun stemmer i med «Bare vara mig själv», før hennes tilmålte Grefsenkollen-tid er over.

– Dette er festival, jeg har ikke mer tid, selv om jeg gjerne bare skulle ha fortsatt å spille for dere, svarer hun når publikum klapper etter mer.


Laleh på OverOslo-scenen 19. juni 2019. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...