Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lambda-uenighet torpederer budsjettforlik

Frp nekter budsjettforlik med byrådet.

KLAR TALE: Byrådspartiene har brutt samarbeidsavtalen med Frp, dermed blir det ikke noe budsjettforlik sier Carl I. Hagen. Foto: Arkivfoto

Det blir ikke noe budsjettforlik i rådhuset. Frp holder fast ved at byrådspartienes samarbeid med SV når det gjelder Lambda som nytt Munch-museum er et klart brudd på den borgerlige samarbeidsavtalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2013 kl 15:32

OSLO: Når Frp i dag går i budsjettforhandlinger med byrådspartiene, blir det et kort møte. Meldingen er klar. Det blir ikke noe forlik.

- Det er ikke bare Lambda i seg selv som gjør at vi ikke inngår budsjettforliket. I samarbeid med SV er det også gjort andre avtaler som medfører store utgifter for kommunen, blant annet kjøp av 600 kommunale boliger og bemanningsnorm i barnehagene. Poenget er at det for første gang siden 1996 blir flyttet på midler i budsjettperioden, uten at det er enighet om dette på borgerlig side. Milliardbeløpene som det er gjort avtale om for de neste årene er et klart brudd på samarbeidsavtalen vi har med byrådspartiene, sier Frps gruppeleder i bystyret, Carl I. Hagen.

Les også: Munch skal til Bjørvika

Vil ikke kaste

- Betyr dette at Frp vil kaste det sittende byrådet?

- Det er ikke noen stor dramatikk knyttet til dette. Vi vil ikke erstatte et borgerlig byråd med et byråd som utgår fra for eksempel Arbeiderpartiet. Byrådet fører en borgerlig politikk som vi langt på vei støtter. Eksempelvis tiltak som salg av kommunale barnehager, konkurranseutsetting av virksomheter, OPS-samarbeid når det gjelder bygging av skoler og sykehjem. Dette er saker som et Ap-byråd aldri ville gjennomført.

Les også: Ap kutter vedtatt støtte til kirkeutvidelse i sitt alternative budsjett

Dramatisk gjeldsøkning

- Dette betyr at byrådet må søke samarbeid med Frp fra sak til sak i budsjettet.

- Vi vil naturligvis påvirke budsjettet med saker som er viktige for oss. Byrådet skriver i sitt budsjettforslag for 2014 at Oslo sin gjeld og pensjonsutgifter kommer til å øke dramatisk de neste årene. Dermed må det spares og det vil medføre kutt i en rekke viktige tjenester for Oslos befolkning.

- Likevel vil byrådet i samarbeid med SV bygge Lambda og i tillegg kommer nytt hovedbilbliotek. Totalkostnaden er på rundt 6 milliarder kroner. Det har vi rett og slett ikke råd til. Det kan trekkes en parallell til personlig økonomi. Hvis en familie vet at renteutgiftene kommer til å øke kraftig de neste årene, så dropper de luksusferie til Syden og vurderer nok heller en tur til for eksempel Danmark. Byrådet må derfor redusere kostnadene til de rådyre kulturbyggene i Bjørvika hvis det skal være mulighet å komme til enighet om en budsjettavtale for 2104, sier Hagen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...