Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Landslagsspissen som betaler egen flybillett

- Vi kunne vært enda bedre med mer støtte, sier André Røine fra Kjelsås beskjedent.

LAGET: Døvelandslaget i futsal klarte ikke å kvalifisere seg til EM i Bulgaria denne gangen.Alle foto: Alice Johansen

Norges døvelandslag i futsal mottar ingen støtte fra Norges Fotballforbund. Dermed må spillerne selv betale reiser og mesterskap.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2014 kl 13:28

OPPSAL/KJELSÅS: Sist helg spilte Norges døvelandslag i futsal EM-kvalifisering i Oppsal Arena.

Tapte åpningskampen

Norge havnet i «dødens gruppe» med England, Frankrike og storfavoritt Russland.

I åpningskampen mot England så det lenge ut som om Norge skulle ta en enkel seier, men i andre omgang ble 5-1-ledelsen brutalt snudd om til 5-7-tap for nordmennene.

- Jeg er utrolig skuffa. Det er mer vi som spiller dårlig, enn de som spiller bra i andre omgang. England er et lag vi vanligvis vil slå lett, sier landslagsspiss André Røine.

LES OGSÅ: Toppscorer ble ikke proff - legger fotballen på hylla

Trener en til to ganger i året

Kjelsås-gutten mener at døvelandslaget har stort potensiale, men de sliter med å kunne samle midler til blant annet treningssamlinger.

- Vi er et godt lag, men vi kunne ha vært enda bedre med mer støtte fra NFF. Mens andre lag har store støtteapparater rundt seg, har vi bare råd til å trene en til to ganger i året, sier Røine.

LES OGSÅ: Oslo-mann hevder seg i verdenstoppen med hest og lanse

- Breddefotball

Røine har spilt for døvelandslaget siden oppstarten for fire år siden.

Da bestemte Norges Fotballforbund (NFF) seg for at døvelandslaget ikke ble sett på som en eliteidrett, og at døvelandslaget dermed ikke kom til å motta støtte fra NFF.

- Forbundsstyret vedtok i sin tid at døvefotball var å anse som breddeidrett, og på denne bakgrunn ble det derfor heller ikke etablert landslag. Miljøet i og rundt fotball for døve har likevel ønsket å etablere et «landslag» på egen hånd, og det står de selvsagt fritt til å gjøre, skriver Yngve Haavik, nestleder i kommunikasjonsavdelingen hos Norges Fotballforbund.

LES OGSÅ: Tårevått tap for Oppsals damer

Helgens kvalifisering til døve-EM var den første som ble avholdt i Norge.

Etter tapet mot England tok de norske gutta en grei 4-2-seier over Frankrike, før de fikk rundjuling 1-13 av storfavoritten Russland i den siste kampen.

Det ble dermed ikke kvalifisering til EM i Bulgaria på det norske laget.

Kanskje like greit for noen, ettersom gutta måtte ha finansiert hele oppholdet sitt selv.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...