Nordre Aker Budstikke

Lange køer ved teststasjonene på Blindern

Direktør for helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo Trond Morten Trondsen oppfordrer studentene å komme tilbake senere dersom det er lang kø. SiO kan teste 2000 i løpet av en uke, men ikke på en gang, understreker han. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Tirsdagens oppstart av koronatest-stasjonene på Universitetet i Oslo (UiO) har vært krevende. Det har vært stor pågang, noe som har ført til lange køer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2021 kl 16:11

BLINDERN: Teststasjonene ble åpnet på Blindern som et lavterskeltilbud, slik at studenter og ansatte ved universitetet har muligheten til å teste seg for korona. Håpet er å kunne åpne for mer fysisk undervisning.

Helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo har åpnet et nytt korona-testtilbud på Universitetet i Oslo. Testingen foregår på Fredrikkeplassen på Blindern. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Måtte vente halvannen time i kø

Mina Kolstad (21), som studerer internasjonale studier ved Universitetet i Oslo (UiO), forteller til NTB at tanken er veldig god. Men at opplegget ikke fungerer optimalt om man må stå flere timer i kø når man skal teste seg.

– Jeg måtte stå over halvannen time i kø onsdag kveld, selv om jeg kom ganske sent på kvelden. De måtte til slutt stenge køen allerede klokken 20 fordi det var så mange i kø, selv om teststasjonen er åpen til 22, sier hun.

Studenten sier videre at det er frustrerende når UiO anbefaler alle som er på Blindern å teste seg.

– Vi har jo alle lyst til å beholde åpne lesesaler og ønsker jo å følge anbefalingene, sier hun.


– Vi gjør oss erfaringer

Direktør for helsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo Trond Morten Trondsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB

Ansatte og studenter har respondert bra, ifølge direktør for helsetjenesten Trond Morten Nejad-Trondsen ved Studentsamskipnaden i Oslo. Samtidig er han klar over at testkapasiteten på 2000 personer i uka betyr at ikke alle kan teste seg på en gang.

– Er det lang kø eller liten kapasitet, så kom tilbake. Målet er at flest mulig skal få teste seg i løpet av uka, sier Trondsen.

Han legger til at de ser på hvordan de kan øke kapasiteten.


– Det har vært en krevende med oppstart tirsdag, men vi gjør oss erfaringer. Jeg har fått tilbakemelding på at det flyter bedre nå, sier han til NTB.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...