Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Løpedronningen Ingrid Kristiansen:

– Latterlig med kurs for å lære og løpe riktig

Ingrid Kristiansen kan vise til mange norske mesterskap både på ski (8 stafettgull) og 25 NM-gull i løp, samt 2 kongepokaler. Foto: INGRIDKRISTIANSEN.COM

Det er maraton- og langløpsdronning Ingrid Kristiansens (59) kommentar til at mosjonister blir oppfordret til egne "kurs" for å lære «å løpe riktig».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2015 kl 21:26

OSLO: Løpedronning Ingrid Kristiansen (59), som selv er personlig trener og driver eget treningsfirma, synes det har gått vel langt, når mosjonister blir oppfordret til å gå på kurs for å lære å løpe riktig.

– Helt latterlig! svarer Ingrid.

Bakgrunnen for uttalelsen er journalist Lars Gilbergs kommentar i Vårt Land om «Helse og Hysteri». Der han blant annet omtaler «treningsduppeditter», og forteller om legen som ble sendt på løpekurs, men så fikk betennelse i leggene.

Jeg tror faktisk en pulsklokke rett og slett kan virke stressende på noen

– Like mange måter å løpe på som det er folk

Ingrid fortsetter:

– Jeg har akkurat vært på tur med en treningsgruppe med damer. Noen av damene spurte om de løp riktig. Jeg svarte at det er ingen riktig måte å løpe på, det er jo like mange måter å løpe på som det er folk, mener Ingrid.

Hun mener at det er så enkelt som «bare å begynne» hvis man ønsker å komme i form.

– Begynn å gå, etter hvert vil man forhåpentligvis føle seg såpass sprek at man får lyst til å begynne, kanskje «vralte» først, og så over i løping etter hvert som formen stiger, sier hun.

Det er ingen riktig måte å løpe på, det er jo like mange måter å løpe på som det er folk

Påmelding til løp fremfor pulsklokke?

Treningsduppeditter står heller ikke på lista til hele Norges løperdronning.

– He, he. Lite av det her, men har en pulsklokke med GPS som jeg bruker i forhold til jobben min og kundene mine. Men som vanlig mosjonist, så ville jeg nok heller brukt kronene på en tur til et løp som jeg hadde satt meg som mål, eller noe i den duren.

– En påmelding til et løp kan være en veldig bra motivasjon. Jeg tror faktisk en pulsklokke rett og slett kan virke stressende på noen, mener Ingrid.

Som vanlig mosjonist, så ville jeg nok heller brukt kronene på en tur til et løp som jeg hadde satt meg som mål

– Løper ikke fortere

Ikke løper vi visst raskere heller, selv med all verdens duppeditter.

– Jeg har sammenlignet resultatlister fra for eksempel Sentrumsløpet, de siste årene, med årene fra 1980-tallet. Flere som løp ned mot 40 minutter og under det den gangen, enn det har vært de siste årene. Så det går vel ikke nødvendigvis fortere om man ser sprek ut, med blant annet propper i øra og pulsklokke rundt håndleddet, mener Ingrid.

– Komme seg ut og gjøre jobben

– Det viktigste er jo fremdeles å komme seg ut å gjøre jobben! Man klarer ikke å lure seg selv med fancy outfit! Neste er vel kanskje tilbud om kurs for å lære oss å gå?
Bare så det er sagt, de aller best løperne, løper forskjellig de også!

Neste er vel kanskje tilbud om kurs for å lære oss å gå?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...