Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Laveste antall søppelklager siden oktober

Ikke siden oktober i fjor har færre klaget på søppelhentingen enn i forrige uke. Vinterferien kan ha spilt inn, innrømmer Renovasjonsetaten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det melder Renovasjonsetaten selv, én uke etter at Oslo kommune overtok avfallshentingen fra Veireno.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Søndag 19. februar meldte Renovasjonsetaten at de overtok avfallsinnhentingen i hovedstaden fra Veireno, med umiddelbar virkning.

Veireno begjærte seg selv konkurs uken etter.

LES SAKEN: Oslo kommune overtar søppelhentingen fra Veireno med umiddelbar virkning

Laveste antall klager siden oktober

Renovasjonsetaten mottok 354 klager i uke 8, det laveste tallet siden 3. oktober, melder Renovasjonsetaten i en pressemelding torsdag ettermiddag. 3. oktober var datoen kontrakten med Veireno trådte i kraft.

– Vi er godt fornøyde med utviklingen siden nyttår, men tar samtidig høyde for at vinterferieavviklingen kan ha spilt inn på uketallet denne gangen, skriver Renovasjonsetaten.

LES OGSÅ: Fra 3. oktober til 5. desember kom det inn 24.000 klager på renovasjonsordningen

Det ble samlet inn 1987 tonn mat-, plast- og restavfall i forrige uke. Dette er godt under normalnivået, som er på 2500 tonn per uke. Det er imidlertid ingen forsinkelser eller etterslep i innsamlingen, ifølge etaten.

Det ble samlet inn 497 tonn papp og papir, noe som tilsvarer normalnivået på 500 tonn per uke.

LES OGSÅ: Fortviler over sløve hundeeiere: – Snart like møkkete som et nypløyd jorde!

Fortsatt brudd på Arbeidsmiljøloven

Veirenos dispensasjon fra Arbeidstilsynet knyttet til utvidet bruk av overtid ble trukket tilbake før virksomhetsoverdragelsen 20. februar.

– Vi forholder oss til arbeidsmiljølovens grenser på vanlig måte, skriver Renovasjonsetaten.

20. februar foretok Oslo kommune en virksomhetsoverdragelse fra Veireno. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Likevel er det avdekket 20 brudd på arbeidstidsbestemmelsene i uke 8. Seks brudd omhandler arbeidstid over 13 timer per døgn, mens de øvrige 14 går på hviletid.

– Siden virksomhetsoverdragelsen 20. februar har Renovasjonsetaten jobbet intensivt med å bygge opp en robust organisasjon internt som skal drifte innsamlingen. Etableringen av den nye Innsamlingsavdelingen ble godkjent og vedtatt onsdag 2. mars. Avdelingen tar også aktivt i bruk den HMS-, HR- og AML-kompetansen som allerede finnes i etaten for en tett oppfølging av renovatørene. De tidligere Veireno-ansatte vil nå også få et større driftsstøtteapparat i ryggen med sikte på å få klagetallene ytterligere ned uten brudd på arbeidsmiljøloven, skriver Renovasjonsetaten.

Renovasjonsetaten har ansvaret for den kommunale avfallshåndteringen i Oslo. Det er cirka 330.000 privathusholdninger i Oslo, med omtrent 58.000 hentesteder. Det foretas cirka syv millioner tømminger per år, hvilket tilsvarer omtrent 130.000 tømminger per uke.

LES OGSÅ: BU-leder: Naivt å tro at biltrafikken på Grefsen er unødvendig

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...