Nordre Aker Budstikke

Legger frem planer om inntil ti etasjer på Ullevål

Slik ser NGIs bygg ut i dag. Dette er fem etasjer. Det høyeste at tre foreløpige utbyggingsalternativer er på ti etasjer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Norges Geotekniske institutt vil bygge nytt campus ved Ullevaal stadion. Det kan bli inntil ti etasjer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ULLEVÅL: Norges Geotekniske Institutt (NGI) ønsker å omregulere Sognsveien 72, og oppføre nye bygg. Planen utarbeides av SJ Arkitekter på vegne av NGI.

I dag har NGI hovedkontor og forskningslokaler på eiendommen. NGI er Norges største geotekniske fagmiljø og driver forskning, rådgiving og utdanning innen en rekke fagfelter. NGI har nå behov for større arealer. I tillegg til kontorbygget omfatter planområdet også omkringliggende parkeringsareal, grøntareal og veiareal.

Dagens situasjon. (Fra forslaget til planprogram).

Inntil 42 meter høyt

Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for etablering av et Campus for NGI, som kan styrke forskning, utvikling og arbeidet med geoteknikk, geologi og tilsvarende fagområder. Dette skal knyttes til forskningsmiljøet på Blindern og Forskningsparken. NGI og planforslaget tar sikte på at det nye hovedkontoret skal bli en del av kunnskapsaksen som i dag strekker seg fra Blindern til Gaustad.

Planforslaget legger opp til en bedre utnyttelse av eiendommen, med kontorer og servicetilbud på gateplan. Ny bebyggelse planlegges å bli noe høyere enn dagens NGI-bygning, som er på fem etasjer.


Det skal utredes tre utbyggingsalternativer, der det høyeste har nybygg på 42 meter, eller ti etasjer, på det høyeste, og to etasjer på det laveste. Bygningen skal trappes ned fra nord til sør. De to andre alternativene er 28 meter, syv etasjer, på det høyeste.

Fra 8000 til 32.000 kvadratmeter

Eiendommen i Sognsveien 72 er plassert mellom Ring 3, Sognsveien/Ullevaal stadion og Sogn Hagekoloni.

Den nye bebyggelsen er planlagt å få en utnyttelse på om lag 32.000 kvadratmeter BRA. Dagens bygningsmasse er 8000 kvadratmeter.

Viktige problemstillinger vil være hensynet til omkringliggende bebyggelse, utnyttelse av eiendommen, etablering av torg og ny infrastruktur. Gjenbruk av eksisterende bebyggelse/ nybygg vurderes som del av planforslaget, ifølge forslagstiller.

Planområdet grenser til Ring 3, Ullevaal stadion og Sogn hagekoloni. Planområdet er nå 13.100 m² stort, dette vil i løpet av prosessen justeres i dialog med Plan- og bygningsetaten, skriver forslagsstiller. Det ønskes omregulert fra «Byggeområde for industri og kontor, grøntområde og parkering/utfartsparkering» i reguleringsplan fra 1966, til «forretning, kontor, undervisning, grønnstruktur, torg og parkeringshus/-anlegg.»


Eiendommen som NGI besitter er ca. 9 dekar stor.

Samtidig med varsel om oppstart av detaljregulering legges program for planarbeidet ut til høring, uttalelsesfrist er 20. april 2018. Planprogrammet og varsel om oppstart kan sees på Plan- og bygningsetatens nettsider.

LES OGSÅ:
Forbi eiendommen har Statens vegvesen startet planarbeidet med ny gang og sykkelvei, som kan ende med å ta litt av arealet fra hagekolonien

Flere store prosjekter er på gang i området: Slik kan det nye gigant-sykehuset på Gaustad bli

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...