Nordre Aker Budstikke

Legger til rette for mestringsglede på isen

Helge Holter vannet øvre bane på Nordre Åsen, og det yrer av skøyteliv. Foto: SKEID / ARKIVFOTO

Finalist til Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker: Helge Holter (57) står i timevis på Skeidbanen for å lage skøyteis til store og små så fort gradestokken viser kuldegrader.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

I romjulen presenterer vi de tre finalistene til Årets navn og ildsjel 2017. Onsdag kunne du lese om Juliet Jopling i Nordberg Strykeorkester. I morgen kan du bli bedre kjent med mannen bak Stolpejakten i Oslo nord, Nydalen SKs Øivind Due Trier.

NORDRE ÅSEN: – Vi vanner så godt vi kan, men det er jo en kamp mot været – og Bymiljøetaten, sier Helge Holter.

57-åringen bor på Disen, og har vært leder for Skeid Bandy siden 90-tallet. Han drev i mange år Skeids bandyskole for barn i nabolaget, men mangelen på egnede isflater gjorde at den måte legges ned for et par-tre sesonger siden.

Det er synd for rekrutteringen til sporten, og til Skeid bandy, ifølge Helge.

LES OM ALLE DE TRE FINALISTENE TIL ÅRETS NAVN OG ILDSJEL I NORDRE AKER HER!

Drømmer om kunstis på Nordre Åsen

Allerede i 2003 startet hovedstyret i Skeid arbeidet med å få laget en utviklingsplan for Skeidbanen, hvor man blant annet satte som mål å få til en kunstisflate på øvre grusbane.

Kunstis på Skeidbanen på Nordre Åsen er ferdig utredet og koster rundt 42 millioner kroner. Bandyforbundet og Hockeyforbundet mener den bør prioriteres i neste runde med tildelinger til slike anlegg, skrev Nordre Aker Budstikke i mai i år.

– Vi ønsker å få lagt rør under banen, slik at vi kan få en mer stabil banesituasjon, sier Helge.

Viktig for barn i nærmiljøet

Han er bekymret for at barn i nærmiljøet får et altfor dårlig vintertilbud, når været og temperaturen er ustabil, og man er avhengig av naturis.


– Det popper opp nye boliger, fra Sinsenkrysset til Storo og i Nydalen. Skeidbanen er den naturlige idrettsbanen i området. Bandy, og skøyter, er en fin aktivitet for å komme seg ut i frisk luft. Dessuten er det et godt integreringstiltak, sier Helge.

Dermed står den flittige bandysjefen klar med vannslangen så raskt det er kuldegrader, for å gi nærområdets barn en mulighet til å få is under skøytene.

«Straks det er litt kuldegrader er Helge Holter på plass på øvre bane med slangen! Han står i timevis og vanner for å få skøyteis til alle. Isforholdene er for dårlige til at Skeid Bandy kan benytte den, men store og små benytter isen flittig straks Helge har klart å få den på plass,» står det i en av nominasjonstekstene for Helge Holter.

Du kan stemme nederst i saken!

Bandytradisjonen i Skeid er lang, men isen på "hjemmebanen" Nordre Åsen er ikke god nok. Foto: SKEID

Mestringsglede

– Jeg kjenner igjen gleden hos barna når de behersker skøytene. Det er en glede som reflekteres tilbake. Å se den mestringsfølelsen er veldig moro, sier Helge.

Han forteller om stor mestringsglede for barna som deltok i bandyskolen fra november til mars. Fra de første ustøe takene, til de lærte seg å svinge og rygge, og til slutt mestret isen. Og kanskje ble interessen for bandy vekket, slik at de kunne gå gradene i Skeid.

– Nå har vi et mål om å starte opp igjen bandyskolen, på samme tid som fotballskolen går om sommeren. Da kan barna spille fotball om sommeren, og fortsette med bandy om vinteren. Det er vår visjon, sier Helge.

Stem på Årets navn og ildsjel i Nordre Aker!

Vinneren av Årets navn og ildsjel 2017 i Nordre Aker får 10.000 kroner, som vedkommende får gi til et fritt valgt, godt formål i lokalmiljøet. Det er Storo Storsenter som står for premien. I tillegg får vinneren glasskunst fra den lokale glassblåseren Pål Roland Janssen.


Fristen for å stemme er 6. januar 2018.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...