Nordre Aker Budstikke

Lenger grønt her

Denne grønne pilen, mot Sinsen-rundkjøringen, varer nå lenger, i følge Statens vegvesen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Statens vegvesen har vært på befaring nederst i Kjelsåsveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2019 kl 09:52

SINSEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om lysreguleringen under Sinsenbrua:

– I dette lyskrysset er det en grønn pil inn til venstre fra Kjelsåsveien og opp til Sinsenkrysset. Dette er eneste muligheten for bilister som kommer fra Kjelsåsveien til å kjøre ut i krysset. Ved «vanlig» grønt lys må altså bilistene vente på at alle biler som kommer fra Hans Nielsens Hauges gate har kjørt, for å så kjøre opp mot Sinsenkrysset. Pilen inn til venstre er kun åpen noen sekunder før den «slukker» igjen. Dette bidrar til lang kø. Trafikken fra Hans Nielsens Hauges gate er dog begrenset, skrev Frida Folden til Sporveien, og delte med Nordre Aker Budstikke.

– Således kan man unngå at flere hundre biler går på tomgang i kø i Kjelsåsveien og langs barnas skolevei, la også Frida Folden til.

Kø i Kjelsåsveien, fra tidligere rush-morgen før jul. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bekymret for for mye biler

Det er Sporveien som er prosjektleder for arbeidene som nå skjer i Grefsenveien. Grefsenveien ned mot Storokrysset er også stengt for inn- og utkjøring for biler, og trafikken fra Grefsenveien har naturlig nok flyttet seg til andre veier, som for eksempel til Kjelsåsveien.


Sporveien sa også i ovennevnte sak at de hadde vært i kontakt med Statens vegvesen, som da ikke ønsket å øke tiden på det grønne lyset opp mot Sinsen-rundkjøringen. Ifølge Sporveien grunnet bekymring i for mange biler inn i Sinsenkrysset.

Men Nordre Aker Budstikke kjenner til at Statens vegvesen tidligere, og en stund før ovennevnte sak ble lagt ut, hadde justert noe lenger grønt lys ved krysset, i forbindelse med stengingen i Grefsenveien - som skjedde i begynnelsen av desember 2018.

Ny befaring

Onsdag 9. januar forteller Statens vegvesen at de har vært på befaring, og det er nye endringer:

– Lyskrysset «går» trafikkstyrt og det brukes video - radar og termisk kamera - til å registrere trafikk, slik at det gis og forlenges grønt etter definerte kriterier. Lyskrysset er egentlig to tette kryss som går delvis koordinert. Det er også bindinger mellom flere bevegelser som gjør at det av og til holdes grønt i en tilfart, uten at det er biler akkurat her, forklarer Bente Christensen i Seksjon Trafikk Oslo, i Statens vegvesen.

Hun fortsetter:


– Det er ikke gjort endringer i det første lyskrysset, nederst i Kjelsåsveien. Men vi så tilfeller der Kjelsåsveien ikke fikk utnyttet grønntiden fullt ut. Dette skjedde når tidsluken mellom bilene ble for stor mot slutten av grønntiden og lyskrysset «tror» at det ikke er mer trafikk i tilfarten. Vi justerer nå detekteringssonen og økt tillatt tidsluke mellom bilene, for å kompensere dette.

– Men derimot er det gitt mer grønt for venstresvingende fra Kjelsåsveien og opp til rampen mot Sinsenkrysset, det andre lyskrysset under brua. Vi fant også noen omløp der kjørende fra Kjelsåsveien ikke rakk fram til venstresvingen før den skiftet til rødt. Vi har derfor økt minimum grønt for denne bevegelsen og økt tillatt tidsluke mellom bilene for å sikre at det ikke blir rødt før tiden, sier Christensen.

Hun legger til at økt tid er rundt 10 sekunder mer med grønt lys, og da snakker vi om pilen opp til venstre mot Sinsen-rundkjøringen.

OPPDATERING: Følgende melding til lokalavisa fra Frida Folden torsdag morgen, om endringen: – Køen er rundt 200 meter kortere i dag, klokken 7.50, i verste rushtiden, og køen startet ved Skeidbanen. Dette hjelper masse!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...