Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Leter etter vertsfamilier i Oslo

Foto: Foto: AFS

Kan du åpne hjemmet ditt for en utvekslingsstudent det kommende skoleåret? I så fall kommer du ikke til å angre, tror AFS.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.07.2014 kl 10:33

OSLO: 24. august ankommer 150 utvekslingselever Norge. De skal bo gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Flere av dem mangler vertsfamilie.

AFS Norge søker nå etter vertsfamilier i Oslo som kan åpne hjemmet sitt det kommende skoleåret.

- Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Du får en ungdom inn i huset som skal være som et familiemedlem; med andre ord trenger ikke huset å skinne eller kjøkkenet alltid være ryddig. Et familiemedlem er med på kranglene og husrådene, så det er ikke en gjest du skal ha i hus, forteller Marit Grønskei, generalsekretær i AFS Norge.

Les også: Nina (23) hjelper gategutter i Kenya

Alle typer hjem

Eleven skal gå på vanlig norsk videregående skole, og AFS Norge ordner skoleplass til elevene. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom.

- Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger: single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt, sier Grønskei.

Dere trenger altså ikke være en «tradisjonell» familie med norske røtter for å ha en utvekslingsstudent boende hos dere.

- Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut, sier generalsekretæren.

Les også: Storfornøyde med utvekslingsstudenter

Matches med familiene

- AFS er en internasjonal organisasjon som ønsker mennesker med alle typer bakgrunn velkommen. Vertselevene kan bo hvor som helst, så lenge de kan komme seg til en videregående skole, og det pleier jo ikke å være noe problem i Oslo, sier lokallagsleder i AFS Oslo Sigrid Bøckman. 

Hun oppfordrer familier fra alle bydeler til å søke.

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Vertsfamiliene får komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, så vil AFS Norge prøve å finne en så god match som mulig.

- I Oslo har det ikke meldt seg så mange vertsfamilier ennå. Derfor håper vi at flere har lyst, slik at vi kan få et miljø både for studentene og familiene, sier Bøckman.

Lokallaget er der som støtte om det skulle skje noe, og det samme er hovedkontoret som også ligger i Oslo.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...