Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Lillomarka Rundt avslutter markamesterskap

Prestisjetungt turrenn i ny drakt.

GÅR SAMMEN IGJEN: Svein Monsen (Sørkedalen IF), Nina Grønvold (Sørkedalen IF), Rolf Nyhus (Nordstrand), Svein Olav Bø (Kjelsås), Barbro Dahlen (Rustad) og Tove Andersen (Oslo skikrets og Rustad).

Lillomarka Rundt ble arrangert i år for første gang siden 1988. Neste år blir løypa enda likere originalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

SØRKEDALEN: I flere tiår var dette et av Oslos mest populære skirenn, men på slutten av 80-tallet ble det plutselig bråstopp.

I år satset 100-årsjubilanten igjen på det prestisjetunge turrenet, og det ble en suksess.

- Det var 500 påmeldte og vi hadde utrolig flaks med været. Dette viser at de ønsker å gå ski i nærområdet, sier rennleder Svein Olav Bø i Kjelsås Idrettslag langrenn.

Tilbake til originalen

Nytt under neste års renn er at de skal prøve å gjøre løypen så lik som den var i sine glansdager.

- Det blir et renn på 27 kilometer, og enda mer lik originalen. Dessverre er det enkelte områder som er grodd igjen, men vi skal gjøre den så lik som mulig, sier Bø.

Les også: Nå skal en ny markamester kåres

DittOslo tar ikke juleferie. Les flere sportssaker på dittOslo.no

Lillomarka Rundt går av stabelen 1. mars, og arrangørene i Kjelsås gleder seg til å arrangere rennet for andre gang på rad.

- Tilbakemeldingene vi fikk var at alle var fornøyd. Men vi vet ikke hva de hadde sagt om været var dårlig, sier han.

Kårer «Markamester»

Også i år går arrangørene av Lillomarka rundt, Sørkedalsrennet og Østmarksrunden sammen for å kåre en «Markamester».

Sørkedalsrennet går av stabelen allerede 4. januar, mens Østmarksrunden er 1. februar, mens Lillomarka Rundt avslutter første helgen i mars.

I fjor kåret de for første gang «Markamestere», og 30 personer fullførte alle tre rennene.

- Alle som deltar får en minnemedalje, og det blir premiering til de tre beste i hver klasse, sier Rolf Nyhus.

Og da de delte ut premier til vinnerne av Markamesteren ietter Lillomarka Rundt i år var det mange som angret på at de ikke deltok.

- Da de så premiebordet var det mange som angret, ler Barbro Dahlen i Rustad IL.

De tre arrangørene mener at de tre rennene er turrenn som alle kan gjennomføre.

- Vi ønsker å få med de aller minste og arrangerer halvmarka. Vi skal få folk ut og dette er et lavterskeltilbud, sier Bø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...