Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Linnea (14) skriver for å få deg til å føle

Foto: PRIVAT

– Jeg skriver for å få mennesker til å føle, og for å få de til å tenke over livet, sier Linnea Vartun. Hun har skrevet årets sommernoveller i Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Linnea Vartun er 14 år gammel og er nettopp ferdig med niendeklasse ved Engebråten skole.

– På fritiden min liker jeg å lese, tegne, spille gitar og å skrive. Yndlingsboken min er «Dager med blå himmel» av Jennifer Niven, sier Linnea, som også liker å skrive selv.

I sommer publiserer Nordre Aker Budstikke fire av novellene hennes som sommerlesing. Linneas noveller er intense og omhandler tankevekkende temaer.

– Jeg skriver for å få mennesker til å føle, og for å få de til å tenke over livet, sier 14-åringen.

– Det gir meg ro, for det hjelper meg med å klarne tankene mine. Da er ikke alt like mye kaos lenger.

Du kan lese novellene til Linnea her:

Skogens konge

Herregud. Hvor teite går det an å bli? Flytte, på landet. Trodde de virkelig at vi kom til å bli glade? Vel, der tok de innmari mye feil. …Les hele novellen her!

Ikke en gang til … Værsåsnill

Har aldri skjønt hvorfor vi flyttet første gangen. Der var alt så bra. Kan kanskje kalle det perfekt til og med. Alle var hyggelige. Ingen brydde seg om hvem mamma og pappa var. Vi var normale. Som alle andre. Så flyttet vi. En gang, så to ganger. Ingen likte meg. Der var vi rare. Unormale. …Les hele novellen her!

Lykken er et annet sted?

Jeg lukker øynene. Teller sakte nedover. 10. Hvorfor skjer det alltid meg? 9. Hvorfor alltid oss? 8. Jeg skjønner hva mamma mener nå. 7. Det er urettferdig. 6. Pust rolig. 5. Ikke la dem se at du reagerer. 4. For da ender jeg opp som bestemor. 3. Og Meeras mamma. 2. Ingen vil ende opp som dem. 1. Ingen vil forsvinne sporløst. 0. Ingen vil dø. …Les hele novellen her!

Sommerfugl i vinterland

Jeg kunne høre lyden av den smeltende snøen som ble tråkket på av alle menneskene. Omringet. Innestengt. Øynene mine vandret over disse menneskene som med vilje ignorerte meg. Så på hvordan noe plutselig ble veldig interessant på den andre siden av gaten. For jeg var ikke verdig deres oppmerksomhet. For jeg minte dem på at verden ikke er perfekt. Jeg hadde opplevd det de aldri kunne forestille. Jeg hadde endt opp på gata. Endt opp på selveste Karl Johan, som tigger. …Les hele novellen her!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...