Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

MDG om Høyres helomvending:

«Liten troverdighet som styringsparti»

Rasmus Reinvang redegjorde for lokale forslag under et åpent møte om kommuneplanen i Bydel Nordre Aker i 2017. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

DEBATT: – Småhusområdene er viktige for Oslo, men jeg mener Høyre med sitt ensidige og unyanserte fokus på småhusområdene i Oslo vest svikter andre grupper, skriver byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.07.2018 kl 12:57

Red. anm: Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) fortalte i forrige uke om hvorfor byrådet i sitt reviderte forslag til kommuneplan har tatt ut Nedre Grefsen og småhusområdene i Nydalen som utviklingsområder – og hvorfor områdene i Nydalen ble foreslått som utviklingsområder da planen ble sendt på høring i fjor.

– At byutviklingsbyråden skylder på Plan- og bygningsetaten for at småhusområdene i Nydalen kom med i kommuneplanen, synes jeg er ganske sjokkerende, svarte Pia Farstad von Hall, Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomiteen. Hun utfordret byrådet til å være prinsipielle om byens småhusområder.

Byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) er på ferie, men hennes byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG) kommenter, her von Halls utspill om byrådets kommuneplan:

Dårlig saksbehandling: Høyre har rekorden

Jeg synes det er spesielt når Høyre kritiserer byråden for liten ryddighet og dårlig saksbehandling. Det var jo Høyre som laget en kommuneplan hvor folk ikke fikk med seg hva som ble vedtatt – og hvor Høyre selv har angret på innholdet i etterkant. Det må jo være en slags rekord i dårlig saksbehandling! Vi i byrådet står for forslaget vi sendte ut i fjor, vi har lært av innspillene vi har fått, og vi står for det endelige forslaget vi har sendt til bystyret nå. Dette er ryddig.

Den rødgrønne planen har færre småhus

Jeg synes det viktige når det gjelder prosess, er at det rødgrønne byrådet nå har ryddet opp i rotet vi arvet med Høyres kommuneplan, med en ordentlig høringsrunde om en nytt forslag. Vi har fått over 1000 innspill og nå lagt fram et endelig forslag til bystyret, og så har også vi tatt ut småhusområder. Både byrådet sjøl og innbyggerne er nå godt informert om hva som foreslås før et vedtak skal skje i bystyret antagelig i løpet av høsten.


Rasmus Reinvang (MDG) Foto: OSLO KOMMUNE / STURLASON

Det er for øvrig færre småhus utpekt for fortetting i denne planen, enn det er i den Høyre, Venstre og KrF fikk vedtatt før de gikk av i 2015 - og som fortsatt gjelder. Vi står for å kanalisere byutvikling inn mot sentrum og ved kollektivknutepunkt, noe Høyre også har pleid å være for. Så helt dårlig kan vel ikke Høyre mene at den nye planen er? Vi i byrådet håper på et bredt flertall for kommuneplanen, slik tradisjonen er i Oslo.

Mangler troverdighet som styringsparti

Jeg må si at jeg synes det er alvorlig og beklagelig at Høye hopper fra standpunkt til standpunkt i byutviklingspolitikken. Byrådet har lagt fram en kommuneplan for hvordan hele Oslo skal vokse mot 2040, og det eneste Høyre er opptatt av er noen ytterst få småhusområder i Oslo vest som er utpekt for fortetting. Høyre mangler en helhetlig byutviklingspolitikk og har etter min mening mistet troverdighet som styringsparti både hos innbyggere og utbyggere. Jeg er MDGer og ikke sosialist, så jeg synes godt jeg kan si det.

Se for øvrig:

Tidligere byutviklingsbyråd (H), mars 2016: – Unngår fortetting i andre småhusområder


Dette svarer bystyrepartiene om nedre Grefsen (mai 2016)

Svikter de unge

Småhusområdene er viktige for Oslo, men jeg mener Høyre med sitt ensidige og unyanserte fokus på småhusområdene i Oslo vest svikter andre grupper. For eksempel trenger ungdommen at det bygges nok boliger slik at de har mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet. Under høringen var Sentralt Ungdomsråd tydelige på at de mener det må bygges ved T-banestasjoner, både i vest og i øst, for å oppnå dette. Fortetting ved kollektivknutepunkt er også viktig klimapolitikk. Hvor mener Høyre egentlig at det skal bygges nok boliger til å møte befolkningsveksten og holde boligprisene i sjakk?

Vil bare bygge på østkanten?

Med de utspillene Høyre har kommet med i bydel Ullern og Nordre Aker i det siste, så virker det på meg som at Høyre egentlig vil at byutviklingen nesten bare skal skje på østkanten. Da må det vel bygges veldig høyt i øst da, siden det ikke skal bygges i vest? Vi i byrådet mener det blir feil. Høyre skylder å forklare hvor i byen de mener at de boligene vi trenger skal bygges de neste tiårene.

DELTA I DEBATTEN! Send dintt innlegg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...