Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Litt stusselig på Grefsenplatået om dagen

Stengt og stengt. Men det skal altså skje store endringer ved platået, det tar bare litt tid. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Grefsenplatået skal bli en av bydelens nye torg- og møteplasser. Ifølge bydelsadministrasjonen må blant annet parkeringsløsninger på private eiendommer diskuteres videre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2017 kl 08:16

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om Grefsenplatået, som skal bli en av bydelens nye torg- og møteplasser. Slik også John Colletts plass skal bli.

Men ting tar tid. Nå har lokalavisa igjen bedt om en status fra bydelsadministrasjonen.

Bygging i 2018?

– Vi skal ha et forhåpentligvis endelig dialogmøte med Plan- og bygningsetaten, hvor vi skal bli enige om noen deler av planutkastet, forteller spesialkonsulent Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen.

– Etter det håper jeg at vi kan nabovarsle planene og da skal vi kunne ha reguleringssaken klar for politisk behandling utover høsten, og vedtatt sent 2017 eller tidlig 2018, og bygging 2018.

Han legger til at en reguleringsplan i Oslo tar fire år, og at det er denne prosessen Grefsenplatået har vært igjennom.

Stengt, kafeen ved platået - og det har den vært en stund. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Parkeringen

Lokalavisa ønsker å se de siste illustrasjonen. Da svarer Hammervold følgende:

– Vi kan dessverre ikke gi de ut ennå, der er også de siste parkeringsløsningene lagt. De berører private eiendommer rundt torget, og vi ønsker først å diskutere løsningen med dem før vi slipper saken ut i media, ifølge Hammervold.

LES OGSÅ: Slik blir torget på Ullevål: Et snev av New York på John Colletts plass

Litt stusselig

Det er litt stusselig på Grefsenplatået om dagen. Ikke bare har kafeen vært stengt lenge, men også den lille asiatiske restauranten er stengt.

Stengt - den lille asiatiske takeawayen på hjørnet av platået. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nordre Aker Budstikke har forsøkt å komme i kontakt med eier kafelokalene, men har ikke lykkes i å få en kommentar om eventuelt hva som skjer, eller ikke skjer, der.

Men det er i hvert fall planer om en ny pub ved Grefsenplatået, ved siden av grønnsak- og fruktbutikken ved platået - les hele saken her.

Bydelsutvalget anbefalte søknaden om skjenkebevilling for den nye puben til Næringsetaten, og uttalte at de er positive til mer tilbud i området.

LES OGSÅ: Elevene fra videregående skole vil hjelpe barna til å finne treningskompiser

Aktiv

I tillegg, Aktiv Eiendomsmegling ved platået har blitt kjøpt opp av DNB Eiendomsmekling. DNB Eiendomsmekling ønsker å fortsette med eiendomsmeklingsvirksomhet, og har allerede skiltene oppe - les mer her.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...