Nordre Aker Budstikke

«Fant» flere vaksiner:

– Livet kan snart gjenopptas!

Avdelingssykepleier på Myrer Omsorg+, Vera Skaar, mottok 78 vaksiner klokken 15 fredag. Foto: Utlånt

De ansatte er lettet over at beboerne ved Myrer Omsorg+ får koronavaksinen. Selv har de begrenset sosial kontakt for å unngå å bli smittet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: I slutten av forrige uke fikk Myrer Omsorg+ signaler om at de kanskje ville få koronavaksiner i løpet av kort tid. Mandag ble håpet til realitet.

– Vi har svingt oss rundt og vært veldig raske. Vaksinene kom klokken 15 i dag, sier seksjonssjef ved Myrer Omsorg+, Brit Silvana Dall'Osso.

Myrer Omsorg+ ligger ved Myrerjordet på Kjelsås. Foto: Christian Fredrik Borg

Søndag skal 78 vaksiner settes på trivselssenteret på Kjelsås. Det blir de første vaksinene i Nordre Aker utenfor institusjon, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

– Alle skal settes. Etter at de er tatt ut av nitrogenfryseren, har de en holdbarhet på seks dager. Akkurat nå står de i et spesialkjøleskap på et hemmelig sted, forteller hun.

Overskudd fra sykehjemmene

Det er frigjorte vaksiner fra Oslos sykehjem som gjør at de kan starte vaksineringen allerede denne helgen.

– Det kan trekkes ut flere vaksiner av en ampulle enn tidligere kjent. FHI har godkjent at det kan trekkes ut seks doser istedenfor fem, forklarer Dall'Osso.

Vaksinene som blir frigjort, distribueres til Omsorg+sentrene i Oslo. I Nordre Aker ligger Omsorg+senteret i Hareveien 10 på Myrer.

– Hva betyr det at dere kan vaksinere beboerne allerede nå?


– Alle er veldig glade for at vaksineringen starter. Det er en start på en normal hverdag. Alle skjønner at det vil ta lang tid. For de eldste medfører det risiko å få sykdommen, svarer Dall'Osso.

Og legger til:

– De har levd mye mer skjermet enn deg og meg for å skjerme seg selv. På vegne av eldre er jeg glad for at det er de eldste som får først. Tilbud har vært opprettholdt, men det har vært en periode med lite sosial kontakt.

De tilhørende dokumentene i forbindelse med vaksinene. Foto: Utlånt

Noen ønsker ikke

De har ikke hatt smittede beboere. Enkelte har imidlertid vært nærkontakter og i karantene.


Alle beboerne ved trivselssenteret har deltatt i en kartlegging om hvorvidt de ønsker å få vaksinen eller ikke. Totalt er det 91 leiligheter.

– Det er noen få som av ulike årsaker ikke ønsker vaksine.

– Hva er grunnene til det?

– Det er lite erfaring med vaksinen. Noen ønsker å avvente. Andre har aldri tatt vaksine og vil ikke gjøre det, svarer Dall'Osso.

– Livet kan gjenopptas

Avdelingssykepleier Vera Skaar har kartlagt og vært i kontakt med alle beboere. Hun er svært lettet.


– De ansatte har selvsagt vært engstelige for å overføre smitte og mange har unngått sosial kontakt for selv ikke å bli smittet, sier hun.

Den første dosen skal beskytte 53 prosent, mens det etter andre dose, som settes etter 21 dager, beskyttelsen totalt er 95 prosent mot covid-19 smitte.

– Det betyr at livet på Myrer Omsorg+ snart kan gjenopptas, avslutter en glad leder for trivselssenteret.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...